Hasanefendić: Pobeda Danske nije bila dovedena u pitanje

 

sead_hasenefendic_selektror_rukometSelektor rukometne reprezentacije Srbije Sead Hasanefendić izjavio je večeras posle poraza od Danske da je njegova ekipa bila nadigrana i da pobeda protivnika nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje. Srbija je izgubila od Danske sa 23:28 (9:15), u drugom kolu takmičenja u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Austriji.

-Krenuli smo sa velikom ambicijom i željom da danas obezbedimo prolaz u drugi krug. Pokazalo se da naša koncepcija nije bila tako sigurna ni u odbrani, ni u napadu. Opet je sve bilo sporo i neefikasno – rekao je Hasanefendić na konferenciji za novinare u Lincu.

Prema njegovim rečima, sada nije bilo heroja meča, ni pomoći golmana, a i sudije su imale uticaja.

-Razočarani smo, međutim, moramo da se okrenemo sledećoj utakmici sa Austrijom. Ne treba da zaboravimo da smo igrali protiv zvaničnog evropskog prvaka, čija pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje – rekao je Hasanefendić.

Povezana vest:  Španija i Francuska gosti Rukometnog saveza Srbije

On je dodao da će Srbija sigurno da pobedi Austriju i da se plasira u drugi krug takmičenja na EP.

Pivotmen Uroš Vilovski ocenio je da Srbija nije počela slično kao protiv Islanda i da se na početku igralo gol za gol, što je među prisutnim novinarima izazvalo smeh, jer se činilo da ne govori o upravo završenom meču.

-Protivnik je napravio razliku na polukontri i kontri i održavao je prednost do poluvremena. Pokušali smo u 40-50. minutu da preokrenemo rezultat, ali zbog lošeg napada nismo uspeli. Danska nas je nadigrala“, zaključio je Vilovski.

Golman Srbije Dimitrije Pejanović istakao je da je ekipa počela meč isto kao protiv Islanda, ali da ovog puta nije uspela da se vrati u igru.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Pobede Rumunije i Crne Gore, remi Nemačke i Rusije

-Pokušali smo nešto, ali se pokazalo da kada naši golmani ne brane, ne možemo ništa da uradimo nažalost, jer imamo kvalitetne igrače i mislim da možemo mnogo bolje da igramo – rekao je Pejanović.

Na pitanje zassto Srbija ne igra dobro, on je odgovorio: – Igramo rastrzano, nemamo koncentraciju, delujemo kao da nismo spremni. Ne znam razlog, kada bih znao, rešili bismo problem istog momenta.

Reprezentativac Srbije Nenad Vučković naglasio je da se u meču sa Danskom ponovio loš početak kao na utakmici protiv Islanda.

-Posle iscrpljućeg meča sa Islandom bilo je teško da ponovimo takvu igru i da se vratimo u život protiv protivnika kakav je Danska. Ostaje nam utakmica protiv Austrije. Pokušaćemo da se regenerissemo i da probamo da je dobijemo kako bismo išli u drugi krug – rekao je Vučković.

Povezana vest:  Sve ili ništa – Vojvodina ili Radnički?

On je istakao da je za njega najveći problem loš početak na oba meča i da se nada da se to neće ponoviti protiv Austrije.

Levo krilo reprezentacije Srbije Ivan Nikčević ocenio je da je njegova ekipa dozvolila protivniku da lako dođe do prednosti i da je zatim jurila rezultat tokom utakmice.

-Imali smo svojih šansi, nismo ih iskoristili. Nadam se da ćemo to ispraviti za sledeću, najvažniju utakmicu. Još smo u igri, ako prođemo, sve će se zaboraviti – rekao je Nikčević i dodao: – Ovaj poraz ne znači ništa.

Prema njegovim rečima, ekipa treba da smanji greške na minimum, odigra koncentrisano i da će sve biti kako treba.

-Posle dve loše utakmice mislim da će sledeća biti kako treba i da ćemo ići sa jednim bodom u drugu grupu, rekao je Nikčević.