Francuska šampion Evrope

francuksa_2Pobedom nad Hrvatskom, rukometaši Francuske objedinili sve tri velike međunarodne titule. Ekipa Hrvatska je u prvom poluvremenu opasno zapretila Francuzima, ali se raspala na po;etku drugog i na kraju prvim porazom na ovom šampionatu osvojila srebrnu medalju. 
Francuski rukometaši osvojili su jedinu titulu koja im je nedostajala, pa su se, posle olimpijske i svetske krune, posle pobede nad odličnom ekipom Hrvatske u Beću, okitili i evropskim zlatom.
Trener Hrvata, Lino Červar još jednom nije uspeo da nadmurdi francuskog kolegu Kloda Onestu u utakmici koja je do početka drugog poluvremena bila izjednačena sa blagom prednošću tima iz Hrvatske.
Početkom drugog poluvremena, hrvatski reprezentativci napravili su nekoliko grešaka koje su „trikolorima“ omogućile da se odlepe na četiri gola prednosti, što najmlađa reprezentacija na šampionatu, do kraja, nije uspela nikako da nadoknadi, pa je i krajnji rezultat bio u znaku ta četiri gola razlike – Francuska 25, Hrvatska 21.
francuskaOčekivano, za najboljeg igrača utakmice proglašen je golman Hrvatske Mirko Alilović.
Ponovila se istorija jer su i do sada, finala velikih takmičenja pripadala Francuzima, polufinala Hrvatima. „Trikolori“ su bili uspešniji prošle godine u Zagrebu i 1995. na Islandu. Hrvati bolji u polufinalnim duelima na Olimpijadi u Atlanti i na prošlom Evropskom prvenstvu u Norveškoj.

Povezana vest:  Zajedničkim snagama u pohod na Evropu

HRVATSKA – FRANCUSKA 21:25 (12:12)

BEČ, Stadhalle – 11.000 gledalaca; Bernd Methe i Reiner Methe (Nemačka)

HRVATSKA: Alilović, Čarapina – Balić 4, Duvnjak 3, Lacković, Zrnić 7 (6), Kopljar 1, Vori 2, Gojun, Vuković 2, Mataija, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić, Musa.

FRANCUSKA: Omeyer, Karaboue – Bosquet 2, Fernandez 2, Dinart, Barachet, G. Gille 1, Narcisse 3, Joli 1, Karabatić 6, Junillon, Omeyer, Abalo 4, Sorhaindo 3, Guigou 3, Ostertag, Detrez.

Povezana vest:  Andrea Lekić veruje u reprezentaciju: Prošlo je vreme nepobedivih

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Francuska 6 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 9/6, Francuska 4/2