derb_cz_partizan (4)

Srpski klubovi dobili protivnike u evropskim kupovima

 

Predstavnici Srbije u evropskim kupovima, dobili su svoje protivnike u svojim prvim međunarodnim mečevima u nastupajućoj sezoni. Na prvi pogled, može se reći da je žreb, pre svega po Radnički u muškoj, a Jagodinu i Naisu u ženskoj konkurenciji, mogao da bude darežljiviji.

Kod muškaraca, u Kupu EHF, Crvena zvezda će se u drugom kolu nameriti na crnogorskog šampiona, ekipu Mojkovca. Crveno-beli biće domaćin u prvom meču.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Sobak: Očekuje nas veliki pritisak pred 20.000 Srba

Što se tiče Kupa pobednika kupova, novosadska Vojvodina Železničar je izvukla belgijskog predstavnika, Tongeren Junajted. Novosađani će u prvom meču trećeg kola biti gosti.

Naši predstavnici u Čelendž Kupu kod muškaraca, dobili su protivnike različitog kvalitativnog nivoa. Više sreće je imala lazarevačka Kolubara, koja će u trećem kolu dočekati u prvom meču holandski Kvintos. Ne tako srećne ruke, bili su Kragujevčani. Naime, Radnički će u trećem kolu odmeriti snage sa slovenačkim Mariborom, ekipom, koja je prošle godine eliminisala Kolubaru iz Kupa pobednika Kupova. U prvom susretu, Mariborčani će imati prednost domaćeg terena.

Povezana vest:  Lacković napustio Vardar i prešao u Kil

Što se tiče ženskih predstavnika, žreb nije bio srećan po Jagodinu, koja će se u drugom kolu Kupa pobednika Kupova nameriti na jednu od najboljih evropskih ekipa, Zvezdu iz Zvenizgoroda. U prvom meču, Jagodinke će gostovati u Rusiji.

U Kupu EHF, niška Naisa startuje od trećeg kola, gde će odmeriti snage sa turskim Mili Pjangom. Prvi meč je u Turskoj.

Povezana vest:  REZULTATI 3. KOLA SRL ZA MUŠKARCE I 1. KOLA SRL ZA ŽENE

Konačno, Knjaz Miloš iz Aranđelovca, u trećem kolu Čelendž Kupa igraće sa Ilidžom iz Bosne i Hercegovine.