maskota EP 2012 Srbija, Tasa

EP SRBIJA 2012
Selektor Rusije: Francuska bolja u dobroj utakmici
 
Selektor Rusije Vladimir Maksimov i pomoćni trener Francuske Silven Nue složili su se da je u meču ove dve selekcije danas na Evropskom prvenstvu Francuska bila kvalitetniji protivnik i da je zasluženo pobedila.
Nue je novinarima posle pobede od 28:24 u drugom kolu Grupe C rekao da je Francuska počela dobrom odbranom i počela meč „mnogo jače“ nego u prvom kolu protiv Španije, kada je izgubila.
-Pronašli smo mnogo rešenja za realizaciju napada i rano uspeli da napravimo razliku. Kasnije nam je bilo mnogo lakše. Ovo nam je bila jedini izbor za plasman u narednu rundu takmičenja i jako smo srećni zbog pobede“, rekao je Nue.
On je čestitao selekciji Rusije na dobroj igri i rekao da je njegovim igračima bilo jako teško da igraju u odbrani, posebno protiv jako dobrog pivotmena Mihaila Čipurina.
Vladimir Maksimov je rekao da je njegov tim imao velikih problema u realizaciji i da je prvo poluvreme bilo ključno, jer su tada Francuzi napravili nedostižnu razliku.
-Sredinom drugog dela igrali smo mnogo bolje, ali nam je i tada realizacija bila jako loša, posebno u situacijama jedan na jedan – rekao je Maksimov.
Levo krilo Francuske Arno Bingo rekao je da je večerašnji meč bio jako težak i da je odbrana njegovog tima bila ključ pobede. On je dodao da je Rusija bila jaka kao i uvek, ali su Francuzi iskoristili prilike koje su im se ukazale.
Mihail Čipurin je rekao da je Rusija pružila najbolje, ali je Francuska bila bolja. Dodao je da se nada da će u narednoj utakmici sa Španijom ispraviti današnje greške i pobedom se plasirati i narednu rundu.

 

Povezana vest:  Vojvodina istupa iz Superlige?