srbija_norveska (1) boskovic

EP ŽENE 2012
Bošković: Svaka čast Katarini, ali mi smo tim
 
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da ključ pobede nad Francuskom (18:17) nije bila sjajna Katarina Tomašević, već odbrana čitavog tima.
-Katarina brani dobro, krivo mi je što do sada ljudi u rukometu to nisu videli. Mi verujemo u nju, ali imamo dobre i ostale golmane. Mi smo pre svega tim, svaka ima svoj zadatak i ključ vecerašnje pobede je bila odlična timska odbrana –  rekao je Bošković na konferenciji za novinare.
On je dodao da nije mala stvar pobediti Francusku, koja je najbolji tim na svetu.
-Srbija prvi put u istoriji igra u polufinalu, hvala publici, koja je došla i omogućila nam da odigramo dobro. Ostaje nam da se spremimo za polufinale sa Crnom Gorom. Nemamo posebne emocije prema tom meču. Za nas je svaka utakmica izazov i spremaćemo se kao da igramo protiv Mađarske, iako ćemo igrati protiv nekih naših – rekao je Bošković.
Jelena Erić dobro poznaje reprezentaciju Crna Gora, jer je sa pojedinim rukometašicama igrala u juniroskoj sleekciji.
-Za mene će to biti utakmica kao svaka druga, ne želim da stavljamo akcenat na to što su tamo igrači koje nisu želele da igraju za nas. Bitno je da se protiv njih spremimo kao i za meč protiv Francuske. Kluč uspeha je zaustaviti Katarinu Bulatović, ona je jaka i psihički i fizički, ali i naša igra i publika, koja će, nadam se pomoći još više. Ovo večeras je bilo sjajno – rekla je Erićeva.
Ona je istakla da je srećna i ponosna što je deo tima koji je izborio plasman u polufinale.
-Hvala svima koji su nam pomogli. Prvo poluvreme je počelo kako smo se dogovorili, primiti šest golova je neverovatno, u nastavku smo opet imale mali pad, ali bile smo borbene i uspele smo da se vratimo. Malo golova za ovaj ritam rukometa, bila je fenomenalna utakmica.. Moramo hladne glave odigrati u ključnim trenucima, nismo tako mlade, imamo iskustva.. Verovale smo i kada su bile kontre da će Tomašević odbraniti, verujemo ne samo u nju, već u ceo tim – kazala je ona.
Selektor Francuske Olivije Krumbolc čestitao je Srbiji i poželeo joj sreću u polufinalu.
-Veoma sam razočaran, imali smo dva velika problema tokom meč, pre svega u napadu i nismo se brzo dodavali, kao što smo toi radili na Olimpijskim igrama. Bili smo spori – rekao je Krumbolc.
Na pitanje novinara da li je udarac Budin sa sedam metara dva minuta pre kraja meča završio u golu francuski selektor je rekao:
-Kada sam video šut mislio sam da je bio gol, za mene je bio. Sudija je imao odličnu poziciju, bio je samo metar od gola i on je odlučio da ne svira pogodak.
Francuskinja Aleksandra Lakraber čestitala je srpskom golmanu, a kao je glavni razlog poraza navela je slabu reazliciju iz kontranapad.
Povezana vest:  Perić: Moramo da verujemo u dobar rezultat