Handball_the_ballRukometašice Srbije poražene i u revanšu od Španije

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Španije u Navari sa 29:25 (15:12) u meču četvrtog kola kvalifikacione grupe 5 za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Švedskoj. Srpkinje su tako doživele i drugi poraz od Španjolki u samo četiri dana, pošto su 31. marta izgubile od njih u Zaječaru.

Ekipa Duška Milića odlično su počele meč. Odličnom igrom u odbrani iznenadile su domaći tim i brzim kontrama, kako su trebale da igraju i u Srbiji, za prvih osam minuta igre vodile su 5:1. Crvena furijahvata ritam i posle pet minuta dolazi do preokreta – 6:5 (13. minut).

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Vuković: Hteo sam da budu zadovoljene sujete

Srpkinje su se držale do 19. minuta (9:9), a potom su rukometašice Španije uspele da steknu prvu ozbiljniju prednost – 12:9 u 23. minutu. Do kraja poluvremena uspele su da održe tri gola prednosti.

U prvih sedam minuta nastavka Srbija je uspela da dođe do izjednačenja (16:16), ali su Španjolke u narednih 10 minuta prelomile susret. Serijom od 8:2 stigle su do nedostižnih šest golova razlike (24:18). Srbija je uspela da priđe na minus dva (22:24), ali je to bilo sve.

Povezana vest:  Premijer i predsednica Skupštine čestitali rukometašima srebrnu medalju

Ovom pobedom Španija je obezbedila plasman na Šampionat Starog kontinenta koji se održava od 7. do 19. decembra u Švedskoj i Danskoj. Dok reprezentacija Srbije ima šanse da se nađe na završnici jer u poslednja dva kola igra sa Turskom u Srbiji, već su ih pobedile na strani, i ekipom Grčke.