boskovic

Bošković: U Sloveniji idemo na pobedu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je danas za Ljubljanu, gde će u nedelju, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine, odigrati utakmicu sa selekcijom Slovenije.
Srpske rukometašica na startu kvalifikacija savladale su Švajcarsku (32:21), a uvodna pobeda dala je novu dozu samopouzdanja izabranicama selektora Saše Boškovića.
-Na svaku utakmicu idemo da pobedimo. Naš cilj je medalja na Svetskom prvenstvu, a kada tako postavite stvari, onda uvek tražite najviše. Nadam se da ćemo u Ljubljani još više podići formu i samopouzdanje pred decembar. Slovenija ima dobru reprezentaciju, željne su plasmana na veliko takmičenje, imaće i podršku publike, ali za nas nema nepobedivih – rekao je Bošković.
On je dodao da mu je žao što Dragana Cvijić i Marina Dmitrović ne mogu da igraju zbog povreda. 
-Za meč u Sloveniji imaćemo izmenu na poziciji pivotmena. Umesto Marije Lojpur, koja je odlično odigrala protiv Švajcarske, u tim se vraća Slađana Pop Lazić. Veliki je napredak kada poredim ovaj oktobar sa onim prošlogodišnjim. Sazrela je svest o odgovornosti i svemu onome na čemu radimo kod svih devojaka – rekao je Bošković.
Selektor Srbije istakao je da ga nije iznenadila pobeda Švedske nad Slovenijom (30:25) na startu kvalifiikacija.
-Švedska ima odličnu reprezentaciju, bez obzira što se nije kvalifikovala za Svetsko prvenstvo kod nas. Ovo je jedna od najjačih grupa, iako je Švajcarska autsajder – zaključio je Bošković.
Utakmica Slovenija – Srbija na programu je u nedelju od 18 sati u ljubljanskoj dvorani „Tivoli“.

Povezana vest:  Marjanović: Prethodna godina najuspešnija u istoriji