novak djokovic 1 dan fra 1

Đoković zadovoljan igrom i novim prijateljem

Drugi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je uglavnom zadovoljan prvim mečom na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali i da su uslovi na kišovitom terenu bili teški. Đoković je novinarima i prepričao kako je proćaskao sa dečakom koji skuplja lopte dok je trajao prekid zbog kiše. 
-Veći deo meča sam odigrao sasvim dobro, ali kraj nije bio tako dobar… Ali, uslovi su bili teški. Teren nije u sjajnom stanju trenutno. Naravno, ljudima koji održavaju teren nije lako pošto je poslednjih četiri-pet dana palo mnogo kiše – rekao je Đoković novinarima u Parizu. 
Reprezentativac Srbije pobedio je Portugalca Žoaa Souzu u tri seta, 6:1, 6:2, 6:4. Sledeći protivnik biće mu Žeremi Šardi. 
-Svi znamo koliki je izazov igrati protiv Francuza u Francuskoj. On je u Rimu pobedio (Rodžera) Federera, tako da sam siguran da je jako motivisan da odigra najbolje što zna. Ali, ja sam se dugo radovao ovom turniru. U dobroj sam formi i nadam se da ću moći da je iskoristim protiv Šardija – rekao je Đoković. 
Pažnju publike i gledalaca širom sveta danas je privukao i tako što je proćaskao sa dečakom koji skuplja lopte. 
-Lepo smo ćaskali. On je igrač, pa sam ga pitao koliko dugo igra I da li uživa kao dete. Bilo je lepo i zabavno, neuobičajeno za grend slemove. Ali, čekali smo 10 minuta po jakoj kiši na glavnom terenu, tako da sam pomislio da treba nešto da uradim i da steknem novog prijatelja… Nadam se da ćemo se videti u mom sledećem meču – rekao je Đoković. 

Povezana vest:  Jankovićeva eliminisana sa turnira u Istbornu