isner_2SERBIA OPEN 2010
Izner prvi polufinalista
Amerikanac Džon Izner, drugi nosilac beogradskog ATP turnira, plasirao se u polufinale u pojedinačnoj konkurenciji nakon što je posle dva časa i 20 minuta igre savladao Francuza Rišara Gaskea rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (8:6), 6:3.
Prvi set pripao je Francuzu Gaskeu koji je u šestom gemu našao rešenje za ubojite servise Amerikanca, napravio brejk i poveo sa 4:2. Isti je potvrdio u poslednjem gemu, još jednom oduzeo servis Izneru i došao do osvajanja prvog seta rezultatom 6:2.
U drugom setu teniseri nisu imali problema da sačuvaju svoj servis. Gaske je propustio tri brejk lopte, pa je na red došao taj-brejk, u kome je Francuz pred sam kraj načinio duplu servis grešku, koju je u sledećem poenu Izner uspeo da pretvori u izjednačenje u setovima.
isner_3Uvodni gem odlučujućeg seta Gaskeu je doneo toliko očekivani brejk. No, to nije dugo trajalo jer je američki teniser uzvratio neposredno brejkom koji je u četvrtom gemu duplirao za vođstvo od 3:1. Tu prednost Gaske nije uspeo da stigne, tako da je prvo mesto u polufinalu pripalo 206 cm visokom Izneru.
Izner, trenutno 21. igrač na svetskoj rang listi, u subotu će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između četvrtog i šestog nosioca, Stanislasa Vavrinke i Viktora Troickog.
Povezana vest:  SERBIA OPEN 2011, Marčenko pobedio Gulbisa na startu "Srbija Opena"