jelena jankovic us open 1Janković: Verujem da mogu da osvojim Ju Es open
 
Srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas da je zadovoljna svojom igrom i pobedom protiv Šveđanke Johane Larson i da veruje da može da osvoji Ju Es open.
-Lepo je brzo završiti meč. Veoma je toplo na terenu i želela sam da što pre završim posao. Od početka do kraja sam bila koncentrisana, odigrala sam dobar meč. Bila sam strpljiva, čekala svoje šanse. Prilično sam zadovoljna, plasirala sam se u osminu finala i radujem se narednim mečevima – rekla je Janković posle meča.
Janković je danas pobedila Šveđanku Johanu Larson sa 6:1, 6:0 I plasirala se u osminu finala Ju Es opena u Njujorku, poslednjeg grend slem turnira u sezoni.
U osmini finala Janković će igrati s pobednicom meča Nemice Anželike Kerber, sedmog nosioca na turniru i Belinde Benčić iz Švajcarske, 58. na WTA listi.
Janković je do sada igrala tri puta s Kerber i ostvarila jednu pobedu, a s Benčić do sada nije igrala.
Ona je istakla da se dobro oseća u Njujorku i da se nada da će daleko dogurati na Ju Es openu.
-Idem meč po meč. Moj naredni protivnik će biti težak, ali ‘gladna’ sam i želim ponovo dobro da igram. Volim da igram na Ju Es openu, ovo je moj omiljeni grend slem turnir, igrala sam u završnicama. Volim energiju na ovom terenu, podloga mi odgovara. Volela bih da napravim dobar rezultat, videćemo, daću sve od sebe – rekla je 10. teniserka sveta.
Upitana da li veruje da može da trijumfuje na Ju Es openu, Janković je odgovorila: -I dalje verujem da mogu da osvojim ovaj turnir. Možda. Videćemo.
Srpska teniserka dodala je da i dalje uživa u takmičenjima.
-Profesionalac sam već 13-14 godina, nije lako udarati loptice svakoga dana i stalno održavati motivaciju. Normalno je da imate uspone i padove, ali ponovo sam našla moju igru. Volim tenis, volim da se borim, da budem na terenu pred navijačima. To sam radila otkako sam bila dete i sada ne bih želela ništa drugo da radim – rekla je ona.
-I dalje se zabavljam, želim dobre rezultate. Ako već igram, želim da prikazujem najbolje partije. Moram da radim naporno, da unapređujem igru i da uradim sve kako treba da bih imala šansu za uspeh. Na Ju Es openu sam sa 19 godina prvi put igrala u polufinalu, to je bilo pre 10 godina, motivišu me grend slem turniri – dodala je ona.
Moguća protivnica srpske teniserke u osmini finala je Anželika Kerber.
-Ove godine smo igrale dva puta i rezultat je 1:1. Pobedila sam je u Brizbejnu, a ona mene u Dohi. Levoruka je i čvrsta. Ne daje vam mnogo lakih poena. Ona može celog dana da ostane na osnovnoj liniji i neće vam ništa dati. Dobro trči, ima snažne noge. Moraću da radim na nekim taktičkim stvarima kako bih se spremila za taj meč – rekla je Janković.
 
PHOTO: TIMOTHY A. CLARY/AFP
Povezana vest:  Dobar žreb za Đokovića i Krajinovića