jj_slavlje_polozenaWTA MADRID

Janković protiv Medine (20,00), Serena se oprostila

 

Počinju borbe za četvrtfinale! Od osam najboljih teniserki, koje su se plasirale na WTA turniru u Madridu već se zna ime njih tri. U četvrtfinalu se već nalaze Nađa Petrova (Rusija) koja će se sastati sa zemljakinjom Lusi Safarovom dok je treći četvrtfinalista Venus Vilijams (SAD).

Petrova je juče pobedila Serenu Vilijams sa 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:3) dok je Venus Vilijams bila bolja od Italijanke Frančeske Skavijone sa 2:1 (3:6, 6:1, 6:2). Tako će za polufinale rekete „ukrstiti“ Petrova i Safarova (pobedila Mariju Šarapovu), dok će u drugom polufinalnom paru, u istom kosturu biti dva zanimljiva meča. U prvom Arvane Rezai (Francuska), koja je pobedila Žestin Enan sastaje se sa Nemicom Andreom Petković koja je u drugom kolu bila bolja od Flavije Penete (7:6, 6:3). U drugom meču, u tom kosturu Jelena Janković, najbolja srpska teniserka igraće protiv Anabel Medine Gariges. Jankovićeva je u drugom kolu pobedila Anu Ivanović, dok je Španjolka bila bolja od Marion Bartoli.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Ivanović: Umorna sam i srećna zbog pobede

U „donjem delu“ kostura Venus Vilijams u četvrtfinalu čeka bolju iz meča Samanta Stosur (Australija) – Peti Šnider (Švajcarska) dok su preostala dva para Sahar Per (Izrael) – Aranča Para Santonja (Španija), kao i Na Li (Kina) – Alona Bodarenko (Ukrajina).

Prema programu organizatora Jankovićeva će se za ulazak u polufinale i za 450 WTA bodova i 135,500 evra, koliko iznosi satisfakcija za polufinale, JJ će pokušati da nastavi pobede od 20,00 sati. Podsećanja radi, na WTA turniru u Rimu Jelena je obrisala protivnice ali je u finalu izgubila a sada je posle prvog izgubljenog seta od Ivanovićeve dobila, ubedljivo, dva seta. sada je na redu Medina Gariges.

Povezana vest:  HOPMAN KUP, Đoković deklasirao Hasa sa 6:2, 6:0