novak djokovic 1dan aoĐoković s lakoćom do polufinala u Dubaiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju savladavši danas u četvrtfinalu Turčina Marsela Ilhana u dva seta – 6:1, 6:1.
Đoković je s pola snage opravdao ulogu favorita i bez problema očekivano slavio protiv 104. tenisera sveta u njihovom prvom međusobnom okršaju.
Bila je to neravnopravna borba u kojoj Turčin nije imao ni minimum izgleda za čvršći otpor prvom svetskom reketu. Đoković je rutinski okončao duel nakon samo 50 minuta superiorne igre.
Srpski teniser u borbi za finale igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije danas savladao Ukrajinca Sergeja Stakovskog sa 6:3, 4:6, 6:2.
Od dosadašnjih 19 duela sa Berdihom, trenutno 8. na ATP listi, Đoković je dobio 17.
Drugi polufinalni par čine Hrvat Borna Ćorić i Švajcarac Rodžer Federer.
Talentovani hrvatski tinejdžer priredio je veliko iznenađenje savladavši u četvrtfinalu Britanca Endija Mareja (6:1, 6:3), dok je Francuz Rišar Gaske predao meč Federeru nakon prvog seta, kojeg je Švajcarac dobio sa 6:1.
Turnir u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara, Đoković je do sada osvajao četiri puta – 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.

Povezana vest:  JELENA JANKOVIĆ OBIŠLA TIM SRBIJE U SELU, JJ: Ako želim dalje moram više od maksimuma