sara erani

Sara Erani osvojila titulu na turniru u Dubaiju

Italijanska teniserka Sara Erani osvojila je danas turnir u Dubaiju, pošto je u finalu pobedila 47. teniserku sveta Čehinju Barboru Stricovu u dva seta, 6:0, 6:2. Erani, 22. teniserka sveta, pobedila je za 65 minuta. Pet puta je oduzela servis protivnici, koja nije napravila nijedan brejk. Ona je tako osvojila svoju devetu ATP titulu u karijeri.
-Ovo je neočekivana titula za mene. Pripremaš se da budeš spreman za svaki meč, ali nikada ne znaš kada ćeš igrati bolje ili lošije. Jedina stvar koju znam je da sam uvek spremna da se mučim, da ostanem na terenu i borim se, iako ide lose – rekla je Erani posle meča.
Stricova je gubila sa 6:0, 2:0 kada je publika počela glasno da navija za nju, da osvoji prvi gem u meču. Ona je uspela da osvoji gem na svoj servis i to posle voleja, a zatim je podigla visoko ruke i proslavila.
-Ovo je jedan od onih dana kada pokušavate sve što je u vašoj moći, ali vam ništa ne ide od ruke. Pokušala sam sve, ali nisam ništa mogla da pogodim. Ne znam zašto je bilo tako, šta mi se dogodilo, ali prosto ponekad je tako u tenisu – rekla je Stricova.
Erani je prva Italijanka osvajačica titule u Dubaiju.

Povezana vest:  Tipsarević pobedio Monaka za treći ATP trofej