Srpski teniser Novak Đoković jutros je počeo odbranu titule na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku pobedom protiv 247. igrača sveta, Poljaka Ježija Janoviča u četiri seta, 6:3, 5:7,6:2, 6:1. Prvi teniser sveta pobedio je za dva sata i 37 minuta. On je u šestom gemu prvog seta napravio brejk što mu je bilo dovoljno da povede u meču. Đoković je u pauzi između petog i šestog gema zatražio pomoć fizioterapeuta, koji mu je izmasirao desnu nadlakticu.

U drugom setu viđena je neizvesnija borba, Poljak je u šestom gemu oduzeo servis Đokoviću, ali mu je srpski igrač odmah uzvratio i smanjio na 3:4. Janovič je čuvao prednost, a u 12. gemu ponovo je oduzeo servis Đokoviću i izjednačio u meču.

Povezana vest:  Dimitrov pobedio Vavrinku za plasman u finale Kvinsa

Đoković je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu, dva puta je oduzeo servis Janoviču u trećem setu, a tri puta u četvrtom i plasirao se u drugo kolo poslednjeg grend slem turnira u sezoni. Prvi teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv 49. igrača sveta Jiržija Veselog iz Češke. Veseli je u pet setova, posle skoro četiri sata, pobedio Saketa Minenija iz Indije.

Povezana vest:  Lajović poražen od Nadala

Đoković je do sada jednom igrao protiv Veselog, ove godine na Mastersu u Monte Karlu, kada ga je Čeh pobedio sa 6:4, 2:6, 6:4.

Upitan posle meča da prokomentariše svoju igru Đoković je rekao: „Da pažljivo biram reči, rekao bih da kada izađem na teren, to je mračan tunel. Ali, uvek se pojavi svetlo“.

-Sveukupno prikazao sam dobru igru. Ježi je nepredvidiv igrač, može da servira izuzetno brzo. Jedino što u tim trenucima, kada vam loptica prilazi tolikom brzinom, možete da uradite je da se pomolite i da se sklonite sa puta – rekao je Đoković.

Upitan o zdravstvenom stanju, pošto je tražio pomoć fizioterapeuta, Đoković je rekao da je „nepotrebno o tome sada pričati“, pošto je prošao u drugo kolo.

Povezana vest:  Tipsarević u četvrtfinalu

-To je bilo samo preventivno, sve je u redu. Idem dan po dan, nastavljam dalje – naveo je Đoković.