Francuske teniserke Kristina Mladenović i Karolina Garsija mogu da igraju za reprezentaciju protiv Češke u finalu Fed kupa, pošto im je Teniski savez danas ukinuo suspenziju.

Mladenović i Garsija su nedavno suspendovane zbog „narušavanja“ imidža Saveza na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. One su kritikovale ljude iz Saveza pošto ih niko nije obavestio da moraju da imaju istu opremu u dublu na Igrama u Riju.

One su na meč prvog kola izašle različito obučene i kada im je rečeno da zbog toga mogu da izgube i bez borbe, Mladenović je morala da pozajmi Garsiji opremu. One su ipak izgubile u prvom kolu.

Povezana vest:  Tipsarević: Zahvalan sam što posle svega mogu da igram

Teniski savez Francuske saopštio je danas da su teniserke „izrazile žaljenje zbog svojih izjava, posle užasnog razočaranja i frustracije zbog poraza“.

Savez je, takođe, prihvatio deo odgovornosti za probleme koji su se dogodili u Riju.

Teniserke Francuske igraće u Strazburu 12. i 13. novembra protiv branioca titule Češke u finalu Dejvis kupa. To će biti prvo finale za Francusku od 2005. godine, dok će Čehinje pokušati da osvoje petu titulu u poslednjih šest godina.

Povezana vest:  Nadal se revanširao Federeru u dobrotvornom meču

„Želeli smo da nastavimo. U Riju se dogodila žalosna epizoda, a sada moramo da idemo napred. Želela sam da smirim situaciju, da svi krenemo korak napred. Samo me zanima da se koncentrišemo na finale“, rekla je selektorka Francuske Ameli Morezmo.

Savez je saopštio da je ostala na snazi suspenzija teniseru Benoi Peru, koji je izbačen iz tima u Riju zbog kršenja timskih pravila. On je optužen da je u nekoliko navrata spavao van olimpijskog sela, ili da se kasno vraćao u sobu. Kako se navodi, Per je i na neodgovarajući način komentarisao važnost Olimpijskih igara, pošto se na tom turniru ne osvajaju bodovi za ATP listu.

Povezana vest:  ATP MADRID, Almagro porazio Troickog na startu

Per će biti suspendovan do februara 2017. godine.