Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da je presrećna zbog osvajanja Otvorenog prvenstva Australije, 23. grend slem titule u karijeri, i dodala da to ne bi mogla da postigne bez starije sestre Venus, koju je pobedila u današnjem finalu u Melburnu.

Serena Vilijams je osvojila sedmu titulu na Australijan openu u Melburnu, pošto je u finalu pobedila stariju sestru Venus posle dva seta, 6:4, 6:4. ; Ona se tako vratila na prvo mesto WTA liste, koje joj je prošlog septembra preuzela Andželik Kerber iz Nemačke.

Serena Vilijams je tako osvojila 23. grend slem titulu u karijeri i postavila novi rekord Open ere, prestigavši legendarnu Štefi Graf.

Povezana vest:  ITF suspendovao Odesnika na dve godine

Više grend slem titula od nje ima samo Margaret Kort, 24, ali ih je ona osvojila pre početka novog načina bodovanja, Open ere 1968. godine.

„Bilo je teško tokom celog turnira, ali igrala sam i molila se bogu za uspeh. Čestitam Venus, ona je fantastična osoba, ne bih osvojila 23 grend slem titule bez nje. Ona je jedini razlog zbog kojeg stojim ovde danas. Hvala ti Venus što me inspirišeš da budem najbolja teniserka, zbog tebe postižem ovakve rezultate. Bez nje ne bi ni postojale sestre Vilijams“, rekla je Serena Vilijams po dobijanju trofeja.

Povezana vest:  Treći vikend Svetskog šampionata turing automobila (WTCC) na Eurosportu

Dodala je da veruje da će njena starija sestra sledeće godine osvojiti Australijan open, trofej koji do sada nije osvojila, i zahvalila svom timu i porodici na podršci.

„Ne volim kada kažu da se vratila. Ona nije ni odlazila iz tenisa“, navela je 35-godšnja Serena Vilijams.

Serena Vilijams je danas ostvarila 316. pobedu na grend slem turnirima, najviše u Open eri u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Venus Vilijams je rekla da je ponosna i čestitala je mlađoj sestri na osvojenoj 23. grend slem tituli

Povezana vest:  Lajović eliminisan već na početku u Sao Paulu

„Zahvalna sam bogu koji mi je omogućio da se vratim, da budem ovde. Srećna sam što sam imala priliku da igram ovde danas. Serena je moja sestrica, čestitam joj 23. grend slem titulu. Igrale smo, pretrpela sam neke čudne poraze od tebe, ali je sjajno imati taj rivalitet. Tvoja pobeda je moja pobeda. Kada ja nisam uspela da osvojim titulu, ti si bila tu da to uradiš umesto mene. Veoma sam ponosna na Serenu“, rekla je 36-godišnja Venus Vilijams