Selektorka Fed kup reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić čestitala je danas Ivani Jorović i Nini Stojanović što su nacionalni tim odvele u baraž za popunu Svetske grupe B, gde ih, kako je ocenila, očekuju izuzetno jaki protivnici.

-Čestitam devojkama na izuzetnoj nedelji, izuzetnoj igri, lavovskoj borbi, ostavile su srce na terenu. Ivani (Jorović) svaka čast na ne izgubljenom ni jednom meču, Nina je takodje imala sjajne partije. Njih dve su uspele da u odlučujučim dublovima, prvo protiv domaćina Estonije, zatim i Poljske da pobede, a svaki meč je bio jako težak – rekla je Ječmenica Jevtić.

Fed kup tim Srbije na takmičenju u Talinu u Prvoj grupi Evro-afričke zone 2017. Srbija je u Grupi D ostvarila tri pobede i tako se plasirala u mini plej-of, gde je protiv Poljske zabeležena pobeda, kojom je izboren baraž za popunu Svetske grupe B 2018.

Povezana vest:  Đoković u B grupi na Ostrvu

-Mnogi nisu verovali u nas, nismo postavljale visoke ciljeve, ali igrali smo svaki meč kao da je najvažniji i svakom meču smo tako i pristupali i, jednostavno, to je donelo rezultat. Želim da se zahvalim celom timu, treneru Nikoli Ćiriću, dvojici fiziotarapeuta, doktorki, španeru koji su odradili svoj posao kako treba i svojom pozitivnom energijom, stavovima i podrškom pomogli igračicama da pruže svoj maksimum na terenu. Presrećna sam što je ovaj mlad tim uspeo da napravi ovaj rezultat – rekla je Ječmenica Jevtić.

Povezana vest:  Bez pobednika u večitom derbiju Super lige

Baraž će se igrati 22. i 23. aprila, a protivnik Srbije znaće se posle sutrašnjeg žreba. Potencijalni protivnici su Australija, Kanada, Rumunija i Italija.

-Sve četiri ekipe su izuzetno jake. Ne možemo predvideti u kojem sastavu će ti timovi nastupiti u baražu, ali svi imaju visoko rangirane igračice, po dve do tri igračice rangirane u prvih 50 ili 100 na WTA listi. Koju god ekipu da izvučemo, devojke imaju samo jednu želju, a to je da se igra kod kuće, pred domaćom publikom. Sigurna sam da će dati sve od sebe u tom meču kao i do sada, ovo je mlad tim na koji možemo da računamo i u budućnosti. Pored Nine i Ivane, mislim i na Aleksandru Krunić i Olgu Danilović, to je taj mladi tim koji tek treba da pokaže i pruži svoj maksimum, mislim da one još nisu postigle ni deo onoga što žele i mogu, treba da gledamo na duže staze i smatram da u nekom narednom periodu možemo mnogo da očekujemo od ovog tima – rekla je selektorka Srbije.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović ;čestitao je Fed kup timu na „uspehu koji su ostvarile u Estoniji“ i dodao da su svi u toj organizaciji ponosni na njih.

Povezana vest:  Federer odustao od turnira u Šangaju