Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je danas u Beogradu Haumea Munara u tri seta, 2:6, 6:1, u četvrtom meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa.

Meč je igran u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pred oko 3.000 ljudi, i nije imao nikakav rezultatski značaj. Srbija je u subotu obezbedila polufinale i duel sa Francuskom, a posle današnjeg trijumfa vodi 4:0.

Munar je 245. igrač na ATP listi, a danas je bolje počeo i napravio brejk već u prvom gemu na meču. Posle toga je čuvao svoj servis, a Lajović, 84. igrač sveta, nije imao nijednu brejk loptu. Munar je u sedmom gemu napravio novi brejk, a onda svojim servisom osvojio prvi set 6:2.

Povezana vest:  Morinjo brani Pogbu: Baš ga briga šta se priča o njemu, ljubomorni ste

Lajović je zaigrao bolje u drugom setu. Osvojio je svoj servis gem, a onda je napravio brejk, da bi osvojio još jedan gem na svoj servis, što mu je donelo prednost od 3:0. Srpski reprezentativac je posle čuvao svoj servis, a u šestom gemu je napravio novi brejk, poveo sa 5:1, da bi posle na svom servisu dobio gem „sa nulom“, čime je osvojio drugi set 6:1.

Povezana vest:  Aca Lukas 29. aprila u Kombank areni

Lajović je nastavio dobro da igra i u trećem setu, u kome je odmah napravio brejk, posle čega je uspeo da odbrani svoj servis, iako je protivnik imao dve brejk lopte. Lajović je u sedmom gemu imao dve brejk lopte, ali je Munar posle velike borbe uspeo da sačuva svoj servis i smanji na 4:3. Španac je posle toga napravio brejk i izjednačio na 4:4, ali je Srbin odmah posle napravio „ribrejk“, poveo 5:4, i dobio priliku da servira za meč.

Povezana vest:  Đoković u finalu Adrija Tura u Zadru

Lajović je na svom servisu bio siguran i protivniku je prepustio samo jedan poen, tako da je na kraju dobio treći set sa 6:4.