Najbolje rangirani srpski teniser Novak Djoković eliminisan je sa masters turnira u Monte Karlu ;pošto je danas u četvrtfinalu poražen od ;Belgijanca Davida Gofana u tri seta, ;2:6, 6:3 i 5:7. Gofan je do prve pobede u šestom medjusobnom duelu sa Djokovićem došao posle dva sat i 37 minuta igre.

Belgijanac će se u polufinalnu masters turnira u Monte Karlu sastati sa boljim iz duela izmedju Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmana i Španca Rafaela Nadala.

Gofan je brejkom počeo duel s Djokovićem koji u prvom setu nije uspevao da pronadje ritam. Belgijanac je to iskoristio i u petom gemu još jednom oduzeo servis srpskom teniseru. Belgijanac je do prednosti od 1:0 u setovima došao pola sata igre.

Povezana vest:  Đoković s lakoćom do osmine finala mastersa u Rimu

Djoković je u drugom setu popravio ritern, što je Belgijancu znatno otežalo situaciju na terenu. Gofan je ipak prvi u tom periodu stigao do dve vezane brejk lopte, ali ih je Djoković spasao. Upravo je to Djokoviću podiglo samopouzdanje, pa je srpski teniser u narednom gemu oduzeo servis 13. teniseru na ATP rang-listi.

Povezana vest:  Olimpijakos otpustio Paula Benta posle tri vezana poraza

On je stečenu prednost bez većih problema sačuvao do kraja tog perioda i došao do izjednačenja od 1:1. U odlučujućem setu Djoković je odmah na početku oduzeo servis Gofanu, a potom je u svakom narednom pritiskao servise rivala, ali nije uspeo da još jednom dodje do brejka. Belgijanac je u šestom gemu imao pet brejk šansi da dodje do izjednačenja, ali je srpski teniser ipak sve uspeo da ih spasi.

Povezana vest:  WTA PEKING, Janković: Prvi meč je na svakom turniru najteži!

Djoković ipak nije izdržao, Belgijanac je posle osvojenog servis gema, došao do brejka i izjednačenja – 4:4.

U naredna tri gema obojica tenisera bila su sigurni na svojim servisima, iako je Djoković u 11. gemu triput mogao da dodje do brejk lopte, ali je na „djusevima“ pravio neiznudjene greške iz bekhenda.

Usledio je nadjuži gem na meču u kom je Gofan pritiskao servis Djokovića i na kraju uspeo da dodje do brejka, iskoristivši petu meč loptu.