Selektor Fed kup reprezentacije Tatjana Ječmenica-Jevtić pohvalila je srpske teniserke, koje nisu krile razočaranje posle današnjih poraza od Australije.

„Ne mogu da kažem da sam nezadovoljna jer je Australija favorit. Vlada razočaranje kod obe naše teniserke. Devojke su želele, odlično su se borile“, rekla je Ječmenica-Jevtić posle prvog dana u Zrenjaninu.

Australija je povela sa 2:0 protiv Srbije u baražu za popunu Svetske grupe dva Fed kupa, pošto je Aleksandra Krunić poražena od Ešli Bart, a Ivana Jorović od Darije Gavrilove.

Povezana vest:  Đoković odbranio titulu u Šangaju

Ivana Jorović je rekla da su je greške skupo koštale.

„Greške su me skupo koštale, a igrala sam protiv iskusne devojke. Imala sam pozitivnu tremu, očekivala sam da ću dati maksimum, ali jednostavno, protivnica je igrala dobro i mnogo je iskusnija od mene. Nadam se da ću sledeći put ostaviti bolji utisak“, rekla je ona.

Povezana vest:  Marej u polufinalu Kvinsa

Jorovićeva je navela da joj mečevi poput ovog u Fed kupu mnogo znače za iskustvo.

Aleksandra Krunić je rekla da je dana sve od sebe u prvom meču.

„Dala sam sve od sebe, ali nažalost nije bilo dovoljno, Ešli je igrala dobar tenis, nisam imala rešenje. Najbitnije je da budem što svežija, da se što više odmorim pred drugi meč jer mi je raspored otežan. Daću sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno“, rekla je Aleksandra Krunić.

Povezana vest:  Bufon: Potreban nam je takmičarski bes

Krunićeva bi u nedelju trebalo da igra protiv Gavrilove, a Jorovićeva protiv Bart.