Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas u Rimu da će mu trener na Rolan Garosu biti Andre Agasi.

Mediji su ranije nagađali da će legendarni Amerikanac trenirati Đokovića, ali on to nije hteo da potvrdi. Đoković je ranije ovog meseca otpustio ceo stručni štab i otad je bio bez trenera.

Đoković je danas poražen u finalu Mastersa u Rimu od Nemca Aleksandra Zvereva u dva seta, 6:4, 6:3.

„Razgovarao sam sa Andreom telefonom pre dve nedelje i odlučili smo da se udružimo u Parizu. Tako da će on biti tamo, a videćemo šta donosi budućnost. Obojica smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno. Nismo dogovorili ništa dugoročno, samo pokušavamo da se u Parizu malo upoznamo. Neće ostati tokom celog turnira. Ostaće samo neko vreme, a onda ćemo videti šta dalje“, rekao je Đoković novinarima u Rimu.

Povezana vest:  AO 2013, Ferer: Nisam imao nikakve šanse za pobedu

Đoković je 5. maja otpustio dugogodišnjeg trenera Marijana Vajdu, kao i kondicionog trenera Gebharda Griča i fizioterapeuta Miljana Amanovića.

Agasi se povukao 2006. godine, a u karijeri je osvojio šest grend slem titula. Đoković je osvojio 12 „slemova“.

„Andrea izuzetno poštujem kao osobu i igrača. Prošao je kroz sve kroz šta ja prolazim. Fantastično razume igru na terenu, uživam u svakom razgovoru koji vodim sa njim. Takođe, sa druge strane, on je neko ko gaji porodične vrednosti i bavi se dobrotvornim radom. On je vrlo skroman čovek, vrlo obrazovan. On je osoba koja može da doprinese mom životu i na terenu i van njega. Vrlo sam uzbuđen da vidim šta nosi budućnost“, rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP PARIZ, Đoković izgubio u drugom kolu turnira u Parizu

Srpski reprezentativac je tri godine radio sa Borisom Bekerom, ali su se razišli prošle godine. Vajda je počeo da radi sa Đokovićem 2006. godine.

Đoković je prošle godine konačno osvojio Rolan Garos, ali je posle toga pao u igri i izgubio prvo mesto ATP liste. Na Vimbldonu je ispao u trećem kolu, što mu je najranija eliminacija na grend slemovima u prethodnih sedam godina. Posle toga je ispao u prvom kolu Olimpijskih igara, dok je na Ju-Es Openu stigao do finala. Ove godine je ispao rano na Australijan openu U poslednjih 11 turnira koje je odigrao, pobedio je samo u jednom.

Agasi nikada ranije nije radio sa vrhunskim igračem, ali je Đoković rekao da su njegov učinak kao igrača i kao predstavnika sporta bili dovoljni za njega.

Povezana vest:  Đoković: Moj odnos sa Marejem nije narušen

„On je legenda našeg sporta. Zauvek je ostavio je svoj trag u ovom sportu. U tenisu je osvojio sve što se može osvojiti. Bio je revolucionarni igrač jer je imao svoju harizmu i pristup tenisu i životu koji su bili prilično drugačiji od ostalih. Zato je on tako zanimljiv“, rekao je Đoković.

Agasi mu je već nudio savete telefonom.

„Pomno je pratio sve mečeve, velike mečeve, naročito na televiziji. Tako da poznaje igrače, zna sve protiv kojih sam igrao u poslednjih nekoliko nedelja, tako da smo razgovarali pre svakog meča. Već osećam da smo se nekako zbližili i stvorili lepo razumevanje“, rekao je Đoković.