Srpski teniser Viktor Troicki nije danas uspeo da se plasira u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je izgubio od domaćeg igrača, 17. na ATP listi Nika Kirjosa posle tri seta, 5:7, 4:6, 6:7.

Troicki, 65. igrač sveta, izgubio je posle dva sata i 13 minuta. ;U prvom setu nije bilo brejka sve do 11. gema kada je Troicki napravio dve uzastopne dvostruke servis greške, posle čega je Australijanac poveo sa 6:5. Kirjos je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

Povezana vest:  Đoković ubedljivo do osmine finala Vimbldona

Kirjos je već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Troickom i tu prednost je sačuvao do kraja za vodjstvo od 2:0 u setovima. Australijanac je dobro počeo treći set, poveo je sa 3:1 i čuvao je brejk prednosti. On je u devetom gemu imao meč loptu na servis Troickog, ali je nije iskoristio, da bi srpski teniser u narednom gemu napravio brejk i izjednačio na 5:5.

Povezana vest:  Šarapova suspendovana na dve godine, najavila žalbu

Obojica su posle toga osvojili po gem na svoj servis, pa je meč odlučen u taj-brejku koji je Kirjos dobio sa 7:2. Kirjos će u trećem kolu igrati protiv Francuskog tenisera Žoa Vilfreda Conge, koji je ranije danas posle velikog preokreta pobedio Kanadjanina Denisa Šapovalova sa 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5.