Južnoafrički teniser Kevin Anderson plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas u četvrtfinalu eliminisao branioca titule, Švajcarca Rodžera Federera posle velike borbe u pet setova.

Anderson je slavio sa posle preokreta – 2:6, 6:7, 7:5, 6:4, 13:11.

Južnoafrikanac će u polufinalu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Miloš Raonić iz Kanade i američki teniser Džon Izner.

Povezana vest:  Novi poraz Ane Ivanović u FED kupu

Federer je odmah na početku meča oduzeo servis Andersonu i poveo sa 2:0. Zabeležio je još jedan brejk za 5:2 i bilo mu je dovoljno da posle 27 minuta igre osvoji prvi set.

Anderson je bolje počeo drugi set i poveo sa 3:0, ali je Švajcarac ubrzo zatim vratio brejk i smanjio na 3:2. U nastavku se igralo gem za gem, pa je drugi set završen taj-brejkom koji je pripao Federeru (7:5).

Povezana vest:  ATP OUKLEND, Ferer lako u finale protiv Nalbandijana

Osmostruki šampion Vimbldona je u trećem setu propustio meč loptu pri rezultatu 5:4, a zatim je i izgubio naredni gem. Anderson je zadržao prednost i osvojio treći set. Osvajanjem tog seta Anderson je prekinuo seriju Federera od 34 uzastopno dobijena seta na Vimbldonu.

Andersonu je u narednom setu bio dovoljan samo jedan brejk da odvede meč u peti, odlučujući set.

Povezana vest:  Marej: Nisam napustio reprezentaciju

Najveća borba vidjena je u petom setu, igralo se gem za gem sve do 23. gema kada je Anderson napravio odlučujući brejk u meču.