Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas svoju četvrtu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:2, 6:2, 7:6.

Đoković, koji je igrao prvo gren slem finale još od Otvorenog prvenstva SAD 2016. godine, osvojio je svoju 13. gren slem tutulu.

Na drugoj strani, Anderson je igrao svoje drugo gren slem finale, posle prošlogodišnjeg Ju Es Opena, ali je i dalje bez trofeja na najznačajnijim turnirima.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, Kveri, Izner i braća Brajan dočekuju Srbiju

Ovo je bio sedmi medjusobni duel Đokovića i Andersona, a srpski teniser je do šeste pobede stigao posle dva sata i 18 minuta igre.

Anderson nije pretrpeo brejk u poslednjih 27 servis gemova u tokom polufinala protiv Džona Iznera, a Djoković je uspeo da mu oduzme servis već u prvom gemu meča.

Srpski teniser je potom, uz još jedan brejk, poveo sa 4:1, izgubivši samo tri poena na svoj servis.

Povezana vest:  Đoković: Spreman sam za Rim i Rolan Garos

Drugi set je bio gotovo identičan. Đoković je oduzeo servise Andersonu u prvom i petom gemu, a potom se u osmom suočio sa prvom brejk prilikom protivnika. On je spasio tu brejk loptu, a onda i iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 2:0.

Za razliku od prva dva seta, u trećem se vodila veća borba. Anderson je u finišu seta iskoristio slabiji servis Đokovića i stigao do čak pet set lopti, ali je srpski teniser uspeo da se odbrani pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Đoković je taj-brejk dobio sa 7:3.

Povezana vest:  Tinejdžer eliminisao 13. nosioca Gaskea sa Vimbldona