Hapšenja u Španiji povodom nameštanja teniskih mečeva

///Hapšenja u Španiji povodom nameštanja teniskih mečeva

Hapšenja u Španiji povodom nameštanja teniskih mečeva

Španska policija saopštila je danas da je 28 profesionalnih tenisera, uključujući i one koji su učestvovali na Ju Es openu prošle godine, umešano u organizovano nameštanje mečeva.

Kako se navodi, igrači su nameštali rezultate mečeva, nakon što su uzimali mito od organizovane jermenske grupe, koja je razotkrivena i razbijena u oktobru.

Ukupno u 11 kuća je izvršena racija, a policija je zaplenila luksuzne automobile, pušku, kreditne kartice i 167.000 evra u gotovini.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Ivanović ubedljva u prvom kolu

Nije poznato da li je medju uhapšenima i teniser koji je prošle godine igrao na Ju Es openu.

Policija je optužila španskog tenisera Marka Fornela Mestresa, čiji je najbolji plasman na ATP listi 236. mesto iz 2007. godine, da je bio veza izmedju igrača i jermenske grupe, koja ih je podmićivala.

On je privremeno suspendovan krajem prošle godine. Na kraju prošle godine bio je 1.007. na ATP listi u singl i 772. u dublu.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Tipsarević: Almagro je u svemu bio bolji

Policija je saopštila da je ta organizovana grupa podmićivala tenisere kako bi garantovali unapred odredjene rezultate. Korišćeni su identiteti hiljade gradjana prilikom opklada na te mečeve. Članovi te jermenske grupe su prisustvovali mečevima kako bi bili sigurni da će teniseri poštovati dogovore.

Najmanje 97 mečeva fjučersa i čelendžera je namešteno, a ukupno 83 osobe su obuhvaćene istragom, uključujući i navodne vodje te jermenske grupe. Vlasti su blokirale više od 40 bankovnih računa koje su koristili umešani u nameštanje mečeva.

Povezana vest:  AO 2015, Marej i Nadal u drugom kolu Australijan opena
By | 2019-01-10T22:19:51+00:00 januar 10th, 2019|Tenis|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.