Srpski teniser Novak Djoković igraće u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije protiv tenisera iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.

Šestostruki osvajač Australijan opena je na suprotnoj strani žreba u odnosu na branioca titule Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela, pa sa njima može da igra tek u finalu.

U drugom kolu Djoković bi mogao da igra protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, dok bi sa osmim nosiocem Keijem Nišikorijem iz Japana mogao da igra u četvrtfinalu. U polufinalu mogući protivnici su Dominik Tim iz Austrije, Borna Ćorić iz Hrvatske i četvrti nosilac Aleksandar Zverev.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Đoković: Nisam bio u dilemi oko nastupa za Srbiju

Srpski teniser Laslo Djere igraće u prvom kolu protiv Rusa Jevgenija Donoskoja, dok će Filip Krajinović početi turnir protiv 17. nosioca Italijana Marka Čekinata. Janko Tipsarević igraće protiv 20. nosioca Grigora Dimitrova iz Bugarske, a Dušan Lajović protiv Urugvajca Pabla Kuevasa.

Branilac titule Rodžer Federer igraće u prvom kolu protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, dok će Rafael Nadal startovati protiv domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Povezana vest:  TAMARA ČUROVIĆ, DEVOJKA KOJA NAJVIŠE VOLI TENISKI ŠAH-MAT (POBEDU)

Od zanimljivijih duela prvog kola Kanadjanin Miloš Raonić igraće u prvom kolu protiv domaćeg igrača Nika Kirjosa, Aleksandar Zverev protiv Slovenca Aljža Bedena, a šesti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske protiv Australijanca Bernarda Tomića.

Britanac Endi Marej igraće protiv 22. nosioca Španca Roberta Bautiste Aguta, a Čeh Tomaš Berdih protiv Britanca Kajla Edmunda.

Povezana vest:  ATP BANGKOK, Gaske osvojio trofej u Bangkoku

Prvi grend slem turnir, Australijan open, počinje u ponedeljak u Melburnu.