Srpski teniser Novak Djoković rekao je da je uživao u današnjem meču protiv Amerikanca Mičela Krugera i da mu ta pobeda u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije mnogo znači.

„Sjajno je vratiti se tenisu zdraviji i osećati se dobro na terenu. Bilo mi je potrebno nekoliko meseci da vratim samopouzdanje i dobar osećaj na terenu (posle operacije lakta). Poslednjih šest meseci su bili fantastični, zahvalan sam što se ovako osećam“, rekao je Djoković posle meča.

Povezana vest:  Rafael Nadal: Nisu mi bitne pobede u ovom trenutku

Prvi teniser sveta plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je pobedio Krugera sa 6:3, 6:2, 6:2.

„Prvi put sam igrao protiv Krugera i nisam znao šta da očekujem. Uradio sam domaći zadatak, pokušao sam da saznam što više o njemu, ali bilo je nezgodno i prilično drugačije. Meč je bio takmičarski, obojica smo bili motivisani i pokazali emocije na terenu. Uživao sam u meču“, naveo je Djoković.

Povezana vest:  Kim Klajsters sledeća pobeda vraća na broj 1 ženskog tenisa

Kruger je kroz kvalifikacije prošao u glavni žreb, a u Australiji igra svoj drugi grend slem turnir u karijeri, posle debija na Ju Es openu prošlog septembra.

Djoković će u drugom kolu igrati protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, koga je 2008. godine pobedio u finalu u Melburnu i osvojio prvu grend slem titulu u karijeri.

„Gajim ogromno poštovanje prema njemu. Ovde smo igrali u finalu pre 11 godina, a za nekoliko dana ćemo ponovo igrati“, dodao je Djoković.

Povezana vest:  Troicki zaustavljen u polufinalu turnira u Beču

Djoković je danas odigrao 300. meč na grend slem turnirima i ostvario je 259. pobedu. Osim njega, jedino je Švajcarac Rodžer Federer odigrao više mečeva na grend slemovima – 394.

Djoković je osvojio 14 grend slem titula, a Federer 20.