Srpski teniser Novak Djoković rekao je da je današnje finale Australijan opena protiv Rafaela Nadala bilo savršeno i istakao da će grend slem turniri i dalje biti njegov prioritet, ali i da je rekord Rodžera Federera još daleko.

„Na samom vrhu“, rekao je Djoković odgovarajući na pitanje novinara kako bi rangirao današnje finale u odnosu na prethodna grend slem finala.

„Pod ovim okolnostima, igrati protiv Nadala, tako važnan meč, to je neverovatno. U polufinalu i finalu mislim da sam napravio 15 neiznudjenih grešaka ukupno. I za mene je to prijatno iznenadjenje iako sam uvek verovao da mogu ovako da igram. Na ovom nivou, pod ovim okolnostima, bio je to savršen meč“, rekao je Djoković.

Povezana vest:  Nadal i Federer na "Santjago Bernabeu" pred 80.000 ljudi

Djoković je danas osvojio rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala u tri seta.

Sprski teniser je kazao da je uvek verovao u sebe, bez obzira na povredu i operaciju lakta.

„Ne želim da zvučim arogantno, ali uvek sam verovao u sebe“, rekao je Djoković.

Prvi teniser sveta je tako ostao neporažen u finalima Australijan opena, ali i postao rekorder po broju osvojenih titula na prvom grend slem turniru u sezoni pošto je večnoj listi „preskočio“ Roja Emersona i Rodžera Federera.

Povezana vest:  Đoković u četvrtfinalu, nova pobeda protiv Monfisa

Djoković je danas osvojio 15. grend slem trofej u karijeri, a ispred njega su sada samo Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20.

„To me motiviše, naravno. Igranje grend slemova, najvećih ATP turnira, moj je prioritet i u narednim sezonama. Koliko je tih sezona? Ne znam. Ne razmišljam toliko unapred“, rekao je Djoković.

On je istakao da želi da se fokusira na to da nastavi da popravlja svoju igru.

Povezana vest:  FED CUP, PLEJ OF, Belgija i Australija ubedljive, Srbija 1:1 protiv Slovačke

„Ako budem mogao da se takmičim na ovako visokom nivou i u narednim godinama, dobiću šansu da se približim Rodžeru. U ovom momentu je to još daleko“, rekao je prvi teniser sveta.