Najbolji teniser sveta Novak Ðoković priznao je da nije bio na nivou u eliminaciji od Nemca Filipa Kolšrajbera u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu.

Ðoković je porazom od 39. tenisera planete 6:4, 6:4 ostao bez šanse da osvoji šestu, rekordnu titulu u kalifornijskoj pustinji.

„Ovo nije bilo moje veče. Ranije je padala kiša, a u ovom meču bili su kompletno drugačiji uslovi. Loptica je skakala mnogo više, a Kolšrajber je dobro koristio „spin“. Nisam igrao dobro, ovo je bio jedan od onih dana“, samokritičan je Ðoković.

Povezana vest:  ATP SANKT PETERSBURG, Tipsarević: Samo se činilo da je meč bio lak

Srpski as je naglasio da je nemački veteran zaslužio trijumf.

„Taktički je bio odličan, izvukao me je iz komforne zone. Dokazao je da može da pobeđuje tenisere iz vrha i za mene to nije izenađenje“.

Novaku u Indijan Velsu preostaje da se bori za trofej u dublu, gde je sa Italijanom Fabiom Fonjinijem stigao do polufinala.

Povezana vest:  Vajda glavni Đokovićev trener u 2017. godini

„Ne uživam u porazima, niko i ne čini to, a posebno na turniru kao što je Indijan Vels. Imao sam puno uspeha ovde, mislio sam da sam u dobroj formi, ali se dogodio poraz. Moram da nastavim dalje i okrenem novu stranicu“, rekao je Ðoković i najavio sledeći nastup na Mastersu u Majamiju.