Najbolji teniser sveta Novak Ðoković je posle osvajanja pete titule na Vimbldonu rekao da je ovogodišnje finale protiv Švajcaraca Rodžera Federera jedno od najuzbudljivijih u njegovoj karijeri.

„Ovo je verovatno najuzbudljivije finale koje sam ikada igrao. Sigurno među dva, tri u karijeri, protiv jednog od najvećih tenisera svih vremena Rodžera Federera, koga veoma postujem“, rekao je Ðoković na ceremonijii dodele pehara.

Povezana vest:  Kreće teniski karavan za male šampione „ NIS otvorena škola tenisa"

Ðoković je istakao i da su u najdužem finalu Vimbldona u istoriji Feder i on imali svoje šanse.

„Neko iz ovakvih mečeva mora da izađe kao poražen. Obojica smo imali šanse, a nestvarno mi je da sam morao da spasem dve meč lopte. Čudno je bilo i u taj-brejku na 12:12. U suštini, nadao sam se da cu doci do taj-brejkova“, rekao je prvi teniser sveta i dodao da mu je Švjacarac inspiracija.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Subota dan odluke za srpske tenisere

„Ja sam jedan od onih koje Federer ispiriše. Rekao sam i ranije, kada sam bio klinac, dok sam rastao i sanjao da budem teniser, Vimbldon je uvek bio turnir na kom sam želeo da se pojavim, da igram, da uspem. Sanjao sam da ću biti ovde. Imam razne trofeje u svojoj sobi, a sada na ovom mestu delim specijalna osećanja sa sinom i roditeljima. Supruga i ćerka su kod kuće, šaljem im zagrljaje“, zaključio je Ðoković.

Povezana vest:  Slavica Đukić Dejanović čestitala teniserima

Osvajanjem Vimbldona, Ðokovic je došao do 16. trofeja na Gren slemovima, a ispred njega su Rafael Nadal sa 18 i Rodžer Federer sa 20 titula.