novak_djokovic_cetvrtfinale_pozdrav

SERBIA OPEN 2011

Novak Đoković osvojio titulu na Serbia openu

 

Teniser Srbije Novak Đoković osvojio je danas titulu na Serbia openu, pošto je u finalu savladao Španca Felisijana Lopeza sa 2:0 (7:6, 6:2). Đoković je bio postavljen za prvog nosioca, a pobedom nad Lopezom, 37. igračem na ATP listi osvojio je drugu titulu na Serbia openu.

Povezana vest:  Đoković za drugu titulu na Vimbldonu i prvo mesto na ATP

Prvu titulu na Serbia openu Đoković je osvojio 2009. a prošle godine odustao je od takmičenja zbog bolesti. Teniseru Srbije titula u Beogradu je peta u ovoj sezoni, u kojoj je odigrao isto toliko finala.

Meč je trajao sat i 56 minuta, a odigran je pred prepunim tribinama sportskog centra „Novak“. U prvom setu teniseri su bili izjednačeni i niko nije uspeo da se osvoji gem na protvnički servis. Đoković je tek u taj-breku uspeo da povede sa 5:1 i da zatim rutinski završi ovaj deo igre. U nastavku, zbog kiše je napravljena mala pauza kod rezultata 1:1.

Povezana vest:  Princ Vilijam uručuje nagradu Novaku Đokoviću

Tek posle toga Đoković je došao do svog prvog brejk poena u ovom meču i poveo sa 2:1, a zatim i povećao prednost na 3:1 i 5:2 i završio meč.

Do pobede je došao zbog više koncentracije u završnici poena, ali I kada se odlični Lopez umorio. Nagradni fond turnira je 416.650 evra, a teniseru Srbije je pripalo 66.500 evra i 250 bodova. Đoković će sezonu nastaviti na turniru u Madridu, koji je danas počeo.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA ATP ŠTUDGARTA, Pašanski startovao pobedom