rodzer_federer_vimbldon_2010

VIMBLDON 2011

Federer: Đokovića mogu dobiti na bilo kojoj podlozi

Švajcarac Rodžer Federer spremno čeka početak Vimbldona, verujući da će na njemu savladati sve prepreke do pehara, a one, kako se očekuje, podrazumevaju pobede nad Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

Federer je u obraćanju medijima u Londonu naglasio da se na Roland Garosu zapravo samo zagrevao za sedmu titulu na Vimbldonu, kao i da zna nekoliko načina kako da pobedi Đokovića.

Povezana vest:  Đoković bez većih problema do drugog kola Toronta

Istovremeno, Švajcarac je podelio dosta komplimenata, ne samo igri Đokovića, već i Rafaela Nadala i Endija Mareja, koje smatra najvećim favoritima.

-Ukoliko se sretnem sa Novakom, moći ću ponovo da ga pobedim. To znam jer ga mogu dobiti na bilo kojoj podlozi. Pobeđivao sam Đokovića u prošlosti. To što je on u sjajnoj formi i što je imao fenomenalan niz pobeda ne znači da je nepobediv. Tako sam razmišljao i pred naš meč u Parizu. Ovde na Vimbldonu imam još veće samopouzdanje. Mislim da sam u još boljoj formi nego što je to bio slučaj na Roland Garosu i očekujem lep rezultat – rekao je Federer.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Erani i Vinči osvojile titulu u dublu

Švajcarac je dodao i da su sva četvorica vodećih igrača na planeti dobri igrači na travi, iako po njemu Nadal još nije pokazao sve što zna na toj podlozi.

-Svi znamo koliko je Rafa odličan na šljaci, pa i na tvrdoj podlozi. Pokazaće i ovde sve svoje kvalitete, baš kao i Marej. Mislim da je i Đoković oduvek bio sjajan na travi, ali još ne i spektakularan. Ali uzimajući u obzir niz pobeda koji je iza njega, imaće priliku za nove pobede na Vimbldonu. Čini mi se da nikada nas četvorica nismo bili ujednačeniji na travi. Biće vrhunskog tenisa, u to sam siguran – poručio je Federer.

Povezana vest:  Nadal zadovoljan titulom u Montrealu