Boris Becker and his wife Sharlely Becker

Boris Beker ostao bez vile vredne 17 miliona evra zbog neisplaćenih plata baštovanu

Španske vlasti zaplenile su 17 miliona evra vrednu vilu bivšeg teniskog asa Borisa Bekera u Majorci zbog neisplaćenih plata baštovanu u vrednosti od 275.000 evra. Beker neće imati pristup masivnom ranču koji se prostire na više od 65.000 kvadratnih metara sve dok ne izmiri dugove.

Povezana vest:  Jankovićeva u osmini finala

Ovo je poslednji u dugom nizu finansijskih glavobolja koje je posedovanje luksuzne vile zadalo trostrukom pobedniku Vimbldona.

Zbog brojnih problema, Beker vilu pokušava prodati od 2007. godine, ali bezuspešno. U međuvremenu je morao isplatiti ogromne sume za održavanje ogromnog terena.

Pokušao je umanjiti ozbiljnost situacije, kazavši nemačkom Bildu da „nije tako dramatično“.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Tipsarević: Pružio sam maksimum, ali mogu još bolje

-Ako neko veruje da je pretrpeo nepravdu, ima pravo da je pokuša ispraviti. S obzirom da je proces u toku, to je sve što mogu reći – kazao je.

Beker je vilu kupio 1997. godine dok je bio u braku sa bivšom suprugom Barbarom. Godine 2004. kažnjen je sa više od 200.000 evra zbog nedozvoljenih promena tokom njene izgradnje. Luksuzni ranč ima ogromni vrt, gostinjsku kuću, bazen, terene za tenis i košarku.

Povezana vest:  Đoković treću godinu uzastopno najbolji sportista Balkana

Kada je prvi put objavio da ga namerava prodati, objasnio je to rečima da je početna ideja o porodičnoj kući izgubila smisao, jer njegova deca na ranču provode samo nekoliko sedmica godišnje.