janko_tipsarevic_cenaj_2010

ATP MAJAMI

Tipsarević preko Dimitrova sigurno u četvrtfinale

 

Janko Tipsarević je danas savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:3), 6:2 i plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Majamiju. Svetski broj devet je zasluženo došao do velikog uspeha nakon što je u drugom setu deklasirao sedam godina mlađeg rivala i zabeležio treću pobedu u isto toliko međusobnih duela.

Povezana vest:  Đoković bez plasmana u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu

Na početku meča Srbin nije briljirao protiv talentovanog Bugarina. Obojica su dobro servirali i razmenjivali udarce sa osnovne linije, ali je iskusniji Tipsarević strpljivo čekao i dočekao šansu da sruši otpor protivnika.  U taj-brejku je bio mnogo sigurniji i precizniji, iskoristio je brzoplete greške Dimitrova, pa je bez većih problema poveo sa 1:0 u setovima.

U nastavku duela Tipsarević je fenomenalnim riternom iskoristio jedinu brejk šansu do tada, a posle sigurnog servis gema kasnije stigao i do ubedljive prednosti (3:0). Već tada je bilo jasno da mu pobeda ne može izmaći.

Povezana vest:  Karolini Voznijacki titula u Luksemburgu

Do kraja meča srpski teniser je sigurno servirao i osvajao poene, ne dopustivši Bugarinu nijednog trenutka da zapreti eventualnim preokretom. Susret je okončan nakon 80 minuta igre, a Tipsarević je iskoristio prvu meč loptu i treći put u karijeri izborio četvrtfinale na turniru masters serije.

Drugi reket Srbije u borbi za polufinale sastaje se sa pobednikom duela između 4. i 13. nosioca, Britanca Endija Mareja i Francuza Žila Simona, koji je na programu kasnije večeras. Masters u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 3,97 miliona dolara.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Nadal u Kordobi protiv Francuza