obradovic_teren

Obradović: Ðoković uvek hoće da igra za Srbiju
 
Selektor tensike reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da nije tačna informacija da najbolji igrač sveta Novak Ðoković ove godine neće igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu.
„Novosti“ su juče prenele Obradovićevu izjavu u kojoj kaže da Ðoković, bez obzira da li Srbija obezbedi plasman u polufinale ili ne, neće igrati kako bi se pripremio za Olimpijske igre u Londonu i zadržao prvo mesto na ATP listi.
-Sve odluke o Novakovom ucešću donosićemo pravovremeno i zajedno. Ja stalno ponavljam da imam problem da ga odgovorim da ne igra, a ne da ga ubeđujem da igra za svoju zemlju. On je uvek voljan da igra za Srbiju, uostalom braniće boje srpske zastave u Londonu. Do tada, ekipa će dati sve od sebe da se plasira u sledeću rundu takmičenja, a mi kao ekipa imamo potencijal za tako nešto – rekao je Obradović Tanjugu.
Obradović je dodao da se Ðoković suočava sa veoma teškom i izazovnom godinom.
-On brani poziciju broj jedan na ATP listi, igra dodatno na Olimpijskim igrama i još plus Dejvis kup. To je nemoguće fizički izdržati. Zato svi zajedno ucestvujemo u donošenju najracionalnijih odluka. Mislim da smo za sada sve odluke donosili ispravno, a o budućim imamo vremena da razmišljamo i ništa sada ne bih prejudicirao – zaključio je Obradović.
Dejvis kup seleckija Srbije igra u četvrtfinalu protiv Češke, a trenutni rezultat je 1:1.

 

Povezana vest:  Aleksandra Krunić zadržala 47. mesto na WTA listi