letnje_drzavno_do_12_svi_polufinalisti_devojcice_i_decaci

ZAVRŠENO NIS LETNJE PRVENSTVO SRBIJE U KONKURENCIJI DO 12 GODINA
Jovana bez premca, Bodin objedinio titule
 
Novi prvaci Srbije za uzrast do 12 godina su Jovana Vuković među devojčicama i Bodin Žarković u konkurenciji dečaka. Prvenstvo Srbije veoma uspešno organizovao je pančevački teniski klub “Dinamo”.
Jovana Vuković nastavlja sa svojom pričom. Teniskom, naravno! Članica TK Crvena zvezda bila je uspešna na NIS Letnjem prvenstvu Srbije do 12 godina. Ona je u finalu bila bolja od Sare Gvozdenović (TK Tajming) iz TK Kraljeva – 6:1, 3:6, 6:1. Jovana je u polufinalu savladala Teodoru Ristić (TK Živković), a Sara Gvozdenović je u drugom polufinalu pobedila Nevenu Soković (TK Novi Sad) – 6:4, 6:3.
Rođena na samom početku 2000. godine (16. januar), Jovana je veoma rano krenula da trenira tenis. Otac i majka sportisti, u genima je ponela sve ono što je potrebno da bi se bavila sportom. Izbor je pao na tenis i pokazalo se da je odabir, onaj pravi. Jer, Jovana s velikim uspehom nastupa na turnirima u zemlji i Evropi. Tasno zna šta hoće i koliko može. Sa svojim trenerom Dejanom Dudićem i roditeljima planski se razvija i nadograđuje. Napreduje silnim koracima, pokazujući svoj neosporni talenat, ali i radnu disciplinu koja je vodi ka zadatim ciljevima. A ciljevi su jasni, želi da bude najbolja. Za sada u svom uzrastu skoro da nema premca. Dokaz: Upravo osvojeno prvenstvo.
– Program i plan rada za ovu godinu biće fokusiran na Eta turnire kako bih sakupila što više bodova. Važno je da na kraju 2013. godine uđem u prvih deset. Znam svoje rivalke, znam koliko vrede. Među najopasnijima su Rumunka Roska, zna sve da igra, zatim Anastasija Mikljeva (Ruskinja koja živi u Škotskoj), pa jedna Italijanka Deana Kapagrosa, Engleskinja Keti Svon, Sofija Zuk, Ruskinja…To su, otrilike devojčice koje će biti najozbiljnije protivnice. Tu je i naša Nataliju Popović iz Čačka… izjavila je Jovana pred novu sezonu. Jovana je pokazala koliko se ozbiljno pripremila za sezonu 2012. i titulom Letnjeg šampiona Srbije. U dosadašnjem delu sezone 2012. Jovana je odigrala i finale Tennis Europe turnira u konkurenciji do 14 godina (Beograd Junior Open), kao i dva četvrtfinala u istoj kategoriji (Subotica i Čačak Open).
Kod dečaka za trofej su se borili prvi nosilac turnira Bodin Žarković (TK Partizan) i Marko Miladinović (TK Reket). Bodin je do trofeja stigao pobedom od 6:4, 7:6 i time objedinio titule u 2012. – zimsku i letnju u konkurenciji do 12 godina. U polufinalu Žarković je pobedio Karima Bendžamu (TK Spartak) 6:4, 6:2, dok je Miladinović savladao Mihajla Drobnjakovića (TK Spin Beograd) 6:4, 7:5.
– Od Nove godine sam prvi na listi u mojoj konkurenciji. Kao prvi nosilac, opravdao sam rejting. Želim neprestano da napredujem, da igram jak tenis. Za sada sve ide kako treba, a ono što je, po meni najvažnije, je činjenica da mi igranje tenisa predstavlja pravo zadovoljstvo i ništa mi nije teško. Mislim da dobro radim, a prostora za napredovanje ima toliko. Tek sam “zagrebao” malo površinu ovog sporta, rekao je novi šampion.
Bodin je talenat koji dolazi, ali predstoji mu žestok rad da zadovolji svoje ambicije, ali i očekivanja stručnjaka koji mu proriču izuzetnu tenisku budućnost. U 2012.  Bodin je osvojio dve Tennis Europe titule u konkurenciji do 12 godina – Čačak i Prijedor i igrao polufinale u Čakovecu.
Titulu u ženskoj dubl konkurenciji osvojile su Mila Mejić i Teodora Ristić koje su bile postavljene za prve nosioce i u finalu su savladale par Jovana Milić – Andrijana Stojiljković 6:2, 6:0.
Kod dečaka, dubl trofej pripao je paru Stefan Gažo – Bodin Žarković pobedivši u finalu dubl Uroš Andrejević – Aleksa Pešić 6:1, 6:2.

 

Povezana vest:  Troicki izgubio od 123. tenisera sveta