novak_djokovic_vimbldon_2012

WIMBLDON 2012
Ðoković: Federer je bio bolji, zasluženo je u finalu
 
Najbolji teniser sveta Novak Ðoković priznao je danas da je Švajcarac Rodžer Federer bio bolji i da se zasluženo plasirao u finale Vimbldona.
-Federer je odigrao dobro. Bio je bolji. U važnim momentima bio je agresivan, udarao je snažno i forhendom i bekhendom. To sam i očekivao od njega u završnici Gren slema. Očekivao sam da će biti na vrhunskom nivou, ali sam to očekivao i od sebe, a to se nije dogodilo – rekao je Ðoković.
Srpski teniser se osvrnuo i na padove koje je imao u igri.
-Da biste dobili ovakav meč, morate da budete konstantni. Imao sam uspona i padova tokom čitavog susreta. Nažalost, onaj jedan trajao je 15-20 minuta. I baš tada, na kraju trećeg i početku četvrtog seta, koštao me je pobede. Odigrao sam mlako nekoliko gemova, imao loš procenat ubačenog prvog servisa i teško je u takvim okolnostima uhvatiti ritam i kontrolisati meč – dodao je Ðoković.
Ukoliko pobedi u nedelju Federer će osvojiti rekordnu sedmu titulu na Vimbldonu, ali i vratiti se na prvo mesto na ATP listi.
-Presrećam sam. Igrao sam sjajan meč i ovo je dobar turnir za mene. Ðoković je bio dobar, takođe. Prva dva seta bila su prilično brza i treći je bio ključan. Možda sam imao malo sreće, jer je i protivnik nekoliko puta bio nadomak brejka – rekao je Federer.
Švajcarac će u finalu igrati protiv pobenika meča između Endija Mareja (Velija Britanija) i Žoa Vilfreda Conge (Francuska).
-Predamnom je težak zadatak. Mnog toga je u igru, mogu da dođem do rekordne sedme titule na Vimbldonu, ali i prvog mesta na ATP listi. Osećam pritisak, ali sam istovremeno i uzbuđen – rekao je Federer.

 

Povezana vest:  Ivanović bez plasmana u finale Rolan Garosa