jelena vranes TRENING 15

Vraneš: Moramo bez Ane, nadam se da će Bojana biti spremna

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zbog problema sa povredom neće igrati protiv Slovačke u prvom kolu Svetske grupe FED kupa, a pod znakom pitanja je i Bojana Jovanovski, potvrdio je danas selektor Dejan Vraneš.

Umesto Ivanovićeve, za Srbiju će narednog vikenda igrati Ivana Jorović.

-Nažalost, konačna odluka lekarske komisije je da Ana nije spremna da nastupi. Nije uspela da sanira problem sa ramenim mišićem koji vuče još od Australijan opena. Suvišno je reći koliko nam Ana znači, međutim, nije dobro ni za nju, ni za tim da dođemo u situaciju da zbog povrede ne može da završi meč. Bolje je rešenje dati šansu igračicama koje su fizički sposobne – kazao je Vraneš.

Povezana vest:  Milojević uspešan na juniorskim turnirima u Kini

Ni tu se, međutim, ne završavaju selektorove muke sa povredama, pošto Jovanovski ima problema sa leđima.

-Bojana se stvarno trudi, ima terapije i trenira. Pokušaće da uđe u što bolju formu, nadam se da će sanirati povredu leđa. Ako to ne uspemo do subote, biće nemoguće i da na nju računamo. Nadam se da će ipak moći da nastupi, to bi bilo od velikog značaja – zaključio je Vraneš.

Povezana vest:  Doktor: Mari da prekine karijeru, mnogo rizikuje

Pre Ivanovićeva učešće, takođe zbog povrede, otkazala je druga najbolja srpska teniserka Jelena Janković. Na spisku srpskog selektora još Aleksandra Krunić i debitant Vesna Dolonc. Meč prvog kola Fed kupa između Srbije i Slovačke na programu je 9. i 10. februara u niškoj dvorani Čair.