Novak Djokovic Wimbledon 1VIMBLDON 2013
Đoković pobedio Berdiha za polufinale Vimbldona

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufnale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je danas u četvrtfinalnom meču savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0 u setovima – 7:6 (7:5), 6:4, 6:3.
Premda nije bio u svom prepoznatljivom izdanju Đoković je pronašao način da zabeleži 14. pobedu u 16. međusobnom duelu protiv Čeha. Igrao je strpljivo, precizno u pravom trenutku, a znalački koristio greške trenutno šestog tenisera sa ATP liste.
Utisak je da Đoković nije bio preterano raspoložen za igru. Mučio se u prvom setu, u drugom prepustio Berdihu dva servisa za vođstvo od 3:0, ali je u nastavku smogao snage da uspostavi pravi ritam, brzo uzvrati i preokretom stekne sigurno vođstvo u meču.
U trećem setu Đoković je već „ličio na sebe“. Servirao je i udarao lopticu mnogo sigurnije, Berdih je sve češće grešio, pa je Srbin rutinski okončao borbu posle dva sata i 15 minuta igre.
Srpski teniser u polufinalu igra sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom, koji je pobedio Španca Davida Ferera sa 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).

Povezana vest:  Suspendovan predsednik Španske teniske federacije Eskanuela