lopta

Vrnjačka Banja postaje Nacionalni vaterpolo centar

Reprezentativne selekcije Srbije će posle EP u Beogradu imati fantastične uslove za pripreme i to u Vrnjačkoj Banji.
Lokacija nove kuće vaterpola je Vrnjačka Banja, gde će sve reprezentativne selekcije imati okupljanja, treninge i gde će se u različitim terminima pripremati za najveća takmičenja. Dva nova bazena, odmah posle završetka Evropskog prvenstva vaterpolu u Beogradu, koje će se održati od 10. do 23. januara sledeće godine, prebaciće se u Vrnjačku Banju, od tog trenutka u Banji će početi da radi Nacionalni vaterpolo centar.
Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je medijima da su uspeli u svojoj strategiji, odnosno razvoju i lociranju sportsko-rekreativnog turizma u Banji.
-Lokalna samouprava je projektu otvaranja prvog vaterpolo centra u Srbiji, odnosno u Vrnjačkoj Banji, pristupila veoma ozbiljno. Naša obaveza je da pripremimo objekte u kojima će biti smeštena dva montažna bazena. Ovo je velika stvar za nas jer ćemo znatno povećati broj noćenja gostiju, ali i odlična marketinška slika – rekao je Đurović.
Ekonomska studija pokazuje da će se nakon otvaranja Nacionalnog vaterpolo centra, u Vrnjačkoj Banji povećati broj noćenja za oko 20.000 godišnje.
-Vaterpolo centar će pre svega biti na raspologanju Vaterpolo savezu Srbije. Ali, plan je da u periodu u toku godine u kojem naši vaterpolisti neće trenirati, vaterpolo centar bude iskorišćen u komercijalne svrhe. Odnosno biće ponuđen svim drugim vatepolo-plivačkim ekipama – objašnjava Đurović.
Inače, Vrnjačka Banja ima dugogodišnju tradiciju vateropola. Plan opštine je da se pored ova dva bazena koji će koristiti vaterpolisti Srbije, sagradi još jedan mali bazen 15×12 metara, koji će biti zatvorenog tipa i koristiće se za obuku dece. Vrnjačka Banja želi da svako dete pre nego što krene u školu nauči da pliva.

Povezana vest:  Dobud izbačen iz tima zbog incidenta u Beogradu