Vaterpolo reprezentacija Srbije okupiće se sutra za duel s Nemačkom u Svetskoj ligi, a prvi put će biti u najjačem sastavu od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

„Na ovaj način ulazimo u sezonu u kojoj je glavni cilj Svetsko prvenstvo. Dobro je da se malo vidimo, da radimo i igramo. Drago mi je što ćemo igrati u Zrenjaninu, jer na taj način nastavljamo praksu da se predstavimo gradovima u Srbiji“, rekao je selektor Dejan Savić dan pred okupljanje.

Povezana vest:  PPEPSICO POKRENUO PROGRAM PODRŠKE EVROPSKIM BRENDOVIMA U NASTAJANJU

Savić će na raspolaganju imati sve osvajače zlatne medalje iz Rija, osim Živka Gocića i Slobodana Nikića, koji su završili reprezentativne karijere.

On je istakao važnost ideje da vaterpolo reprezentacija igra utakmice širom Srbije.

„Kada smo bili na Zlatiboru, trenirali smo u novom bazenu u Užicu. Žao mi je što pred Rio zbog hladne vode nismo s Mađarima igrali u Smederevu. Imali smo turnir u Boru, igrali i u Šapcu, Subotici, Kruševcu. I uvek je bilo prelepo, videli smo koliko navijači cene ono što radimo, ali to je i obaveza za nas“, kazao je Savić.

Povezana vest:  RAGBI 13, DERBI JUŽNE PRUGE NA STARTU GRUPE B

Na okupljanju će se pojaviti Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić, Filip Filipović, Duško Pijetlović (Pro Reko), Sava Ranđelović i Nemanja Ubović (Breša), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Milan Aleksić, Andrija Prlainović (Solnok), Branislav Mitrović, Miloš Ćuk (Eger), Nikola Jakšić i Đorđe Lazić (Parizan), Strahinja i Viktor Rašović (Barseloneta).

Srpski vaterpolisti će dva puta trenirati u ponedeljak, a u Zrenjanin će otputovati na dan utakmice, koja je zakazana za utorak u 18.00.

Povezana vest:  Teniseri Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa