Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije dejan Savić rekao je da je Hrvatska zasluženo pobedila u večerašnjem polufinalu Svetskog prvenstva, ali je i istakao da više ne razume pravila vaterpola.

-Čestitam Hrvatskoj na zasluženioj pobedi. Fizički su nas nadjačali. Loše smo se branili sa igračem manje… Ali, iz dana u dan, iz godine u godinu, ja ne znam pravila ove igre – rekao je Savić posle meča.

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće odbraniti titulu šampiona sveta, pošto je večeras izgubila od Hrvatske sa 11:12 (1:1, 4:4, 4,4, 2:3) u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti. Srbija će se za bronzanu medalju u subotu boriti protiv Grčke, dok će Hrvatska u finalu igrati protiv Madjarske.

Povezana vest:  Rađen: Suspenzija FINA-e je veliki udarac

Najbolji u redovima Srbije bio je Andrija Prlainović sa šest golova.

-Nismo bili na nivou u odbrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet-šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu da promaše. To je glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Moja igra je potpuno nepotrebna…. Nije ovo tragično kada se sve vidi kako smo igrali – rekao je Prlainović.

Duško Pijetlović je naveo da se njegova ekipa nadala odbrani svetske titule, ali i da je bilo očekivano da će jednom „pasti“.

Povezana vest:  Savić: Preko Svetske lige do Rija

-Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali, nadali se osvajanju turnira – rekao je on.

Pijetlović je istakao da su glavni razlog poraza „gluposti“ u odbrani.

-Nismo ispoštavali golmane koji su ispaštali zbog naših odluka u odbrani. Gluposti su nas dovele do poraza. To je odlučilo, to što smo radili u odbrani – rekao je Pijetlović i dodao da se nada osvajanju bronzane medalje.

Kapiten Srbije Filip Filipović čestitao je Hrvatskoj na, kako je rekao, zasluženoj pobedi.

Povezana vest:  Marko Avramović potpisao za Zvezdu

-Nisu posustajali nijednog trenutka, imali su odličan ritam. Pokušali su da poremete naš ritam i u tome su uspeli u odredjenim trenucima. Finiš utakmice ne bih komentarisao, ali to je sport i to moramo da prihvatimo – rekao je Filipović.

-Tim Hrvatske je sastavljen od izvanrednih igrača, koji imaju fantastičan individualni kvalitet. Zaista su unapredili igru od Olimpijskih igara u Riju, ono što mi prestaje samo je da im čestitam na plasmanu u finalu. Nama preostaje da damo sve od sebe i da osvojimo bronzanu medalju – dodao je on.