– Direktor Evropskog juniorskog prvenstva za vaterpolistkinje Darko Udovičić rekao je danas da Novi Sad spremno dočekuje to takmičenje.

Posle Svetskog šampionata za juniore, Srbija će ovog leta biti domaćin još jednog velikog vaterpolo takmičenja, Evropskog prvenstva za juniroke, koje će se od 20. do 27. avgusta održati u Novom Sadu.

Na turniru će učestvovati 16 selekcija, a reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Vlada Bajković, takmičiće se u Grupi A sa Italijom, Češkom i Francuskom. Na turniru učestvuju i Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Izrael, Holandija, Portugal, Rumunija, Rusija, Španija, Slovačka i Turska.

Povezana vest:  Partizan danas protiv Košica

„Za sada sve protiče u najboljem redu. Uz veliku pomoć i podršku grada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Ministarstvu omladine i sporta, sve je spremno za početak takmičenja. Dugujemo im veliku zahvalnost, jer domaćinstva ovako velikih takmičenja značajno doprinose popularizaciji vaterpola. Ceo tim Vaterpolo saveza Srbije će dati maksimum da sve protekne na najvišem nivou i da svi gosti uživaju u našem gostoprimstvu“, rekao je Udovičić, saopštio je Savez.

Povezana vest:  Knjiga „Preokret“ vaterpolo asa Branislava Mitrovića

Udovičić je naveo da će sve utakmice biti odigrane na zatvorenom bazenu Spensa, da će za osam dana biti odigrano 48 utakmica i da je ulaz besplatan.

Kako se navodi, zvaničnici Evropske federacije vodenih sportova (LEN) doputovali su u Novi Sad, a u toku dana će stići i sve ekipe učesnice.

„Prva tri dana na programu ćemo imati po osam utakmica, a zatim slede eliminicioni mečevi i borba za plasman. Svi se nadamo da će naše devojke uz podršku publike uspeti da se plasiraju u četvrtfinale. Ovaj šampionat Evrope, kao i SP u Volosu, koje se igra od 3. do 10. septembra, trebalo bi da bude pravi zamajac i odlična prilika za uigravanje za start kvalifikacija za seniorsko EP u Barseloni naredne godine. Plasman na taj kontinentalni šampionat bio bi veliki uspeh“, rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Udovičić: Hrvatska da se bavi sobom, a ne Srbijom

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva obaviće se u nedelju od 20.10, a potom sledi duel Srbije i Češke.