Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaće se sa Rumunijom u prvom kolu Svetske lige, a utakmica će se igrati u utorak u Zrenjaninu.

-Prvo je okupljanje posle Svetskog prvenstva u Madjarskoj i cilj u Svetskoj ligi je da ono što smo radili minule četiri godine ponovimo. Glavni zadatak je da odbranimo olimpijsko zlato iz Rija i da se radujemo na Igrama u Tokiju – rekao je izvršni direktor Vaterpolo saveza Srbije Zoran Avramović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Satnica drugog kola "A" i "B" lige

Utakmica protiv Rumunije će se igrati u utorak, 14. novembra od 19.00. Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić rekao je da će reprezentacija kao domaćin utakmice igrati u unutrašnjosti, što je idealna prilika za popularizaciju tog sporta.

Srpski vaterpolisti su već igrali u tom gradu sa Nemačkom i Australijom, a pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina .

-Ukazala nam se čast da, po drugi put u ovoj godini, budemo domaćini utakmici naše vaterpolo reprezentacije. Ovo je jedan od prilika da kao lokalna samouprava uz VSS podigne vaterpolo u Zrenjaninu na viši nivo – rekao je on.

Povezana vest:  Vaterpolistkinje SAD u finalu

Salapura je pozvao sugradjane da popune tribine i pomognu vaterpolistima da upišu prvu pobedu u Svetskoj ligi. Srpski vaterpolisti će trenirati u Beogradu i na dan utakmice će doći u Zrenjanin, dok će protivnik u taj grad stići dan ranije i trenirati na lokalnom bazenu.