Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Podgorici od Crne Gore sa 8:11 (2:3, 2:4, 1:1, 3:3) u četvrtoj utakmici Grupe A Svetske lige.

Podmlađeni tim Srbije još uvek nije uspeo da izbori direktan plasman na Završni turnir Svetske lige, ali ukoliko Rumunija u poslednjem meču Grupe A pobedi Crnu Goru, ekipa Dejana Savića imaće priliku da brani trofej. Srbija bi na Završnom turniru Svetske lige mogla da se nađe i ukoliko Crna Gora pobedi Rumuniju, a bude najbolje rangirani drugoplasirani tim iz sve tri evropske grupe Svetske lige.

Povezana vest:  Pobeda Radničkog za kraj

Crna Gora je do pobede od tri gola razlike, koja joj je bila potrebna, došla pet sekundi pre kraja susreta kada je posle isključenja Save Ranđelovića dosuđen peterac, a Draško Brguljan je bio siguran izvođač.

Ekipa Vladimira Gojkovića tokom celog meča bila je u prednosti, a u poslednja dva minuta je ušla samo s golom prednosti. Situacija se ipak promenila u poslednjih 120 sekundi, pa su Crnogorci pogocima Alekse Ukropine posle kontre i Brguljana iz peterca došli do trijumfa.

Povezana vest:  Srbija protiv Grčke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ukropina i Brguljan bili su najefikasniji u selekciji Crne Gore sa po tri gola, dok su Srbiju predvodili Đorđe Lazić i Dušan Mandić sa po dva pogotka.

Srbija je posle četiri utakmice prva u Grupi A sa devet bodova, Crna Gora je druga sa šest bodova iz tri utakmice, dok je Rumunija poslednja, treća bez bodova.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Pobede Australije i SAD

Poslednji meč između Rumunije i Crne Gore igraće se 10. aprila.