reprezentacija_srbije_bazen

Vaterpolisti se uključuju u akciju „Bitka za bebe“

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije uključuje se u akciju „Bitka za bebe“ odigravanjem revijalne utakmice sa ekipom Fakulteta organizacionih nauka (FON), u subotu u Beogradu. Pre vaterpolista, u „Bici za bebe“ učestvovali su naš najbolji teniser Novak Ðoković, fudbaleri i košarkaši Crvene zvezde, kao i mnogi drugi sportisti.

-Vaterolo savez Srbije je ponosan na činjenicu da je većina naših reprezentativaca veoma uspešna i u studentskim vodama – kaže se u saopštenju VSS.

Povezana vest:  Srbija na deobi drugog mesta sa Mađarskom

Istaknuto je da su naši reprezentativci Vanja Udovičić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Marko Avramović redovni studenti FON-a, za čiju će ekipu i igrati u predstojećem egzibicionom meču. Članovi tima FON-a biće i braća Miloš i Mihajlo Korolija, kao i nekolicina mladih vaterpolista koji igraju u našim prvoligaškim ekipama.

-Želja je da se ovom utakmicom na najbolji mogući način promoviše neraskidiva veza između obrazovanja i sporta i da time pokažemo da vrhunski vaterpolisti mogu biti i uspešni studenti i kao takvi da budu najbolji primer mlađim generacijama – ističe se u saopštenju.

Povezana vest:  Srbija posle peteraca u finalu Svetske lige

Dolazak su potvrdili i ministar omladine i sporta,Snežana Samardžić Marković i brojne poznate ličnosti iz sfere sporta i obrazovanja. Utakmicu će suditi naše međunarodne sudije Nenad Golijanin i Vojin Putniković, dok će delegat biti Dejan Peršić. Meč će se igrati dva puta po deset minuta , a za sve prisutne biće organizovan bogat program.  Utakmica se održava u SRC Milan Gale Muškatirović s početkom u 19 časova. Ulaz na tribine je besplatan.

Povezana vest:  Udovičić: Bili smo dominantni u prve tri četvrtine