Nikolina i Olivera Moldovan 2013KAJAK
Danas šest šansi za medalje na EP u Nemačkoj
 
Poslednjeg dana EP u kajaku u Nemačkoj naši kakjakaši su u prepodnevnom programu pokušali da izbore finala na 200 metara.
Marko Dragosavljević je veslao sjajno i sa prvim vremenom se plasirao u finale u disciplini K1 200. U istoj disciplini u ženskoj konkurenciji Milica Starović  bila je četvrta u polufinalu i na žalost nije uspela da se plasira u finale. Dvosed u sastavu Ognjen Filipović i Marko Novaković u disciplini K2 200 ostvarili su peto vreme  koje nije bilo dovoljno za finale. U trci ženskog dvoseda na 200 metara sestre Moldovan su zauzele prvo mesto i ostvarile još jedan plasman u finale za Srbiju, ukupno osmo na ovom Evropskom prvenstvu.
Finala su na programu već od 11.50 časova kada na stazu izlazi Marko Dragosavljević u K1 200. Posle njega na stazi su Olivera i Nikolina Moldovan u istoj disciplini.
Popodnevni program počinje u 15.00 časova i Srbija će imati predstavnike u četiri finala. Prvi na stazu izlazi četverac na 1000 metara, a slede ga Marko Tomićević u K1 500, sestre Moldovan u K2 500 i na kraju Boltić i Torubarov u K2 500 za muškarce.
Na kraju dana su i trke na 5000 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati Marko Tomićević i Kristina Bedeć.
Povezana vest:  Beogradska regata u nedelju, 14. avgusta