reprezentacija belmekKAJAK
Orlovi hvataju ritam, žestoko od starta

Grupa od osmoro reprezentativaca od ponedeljka je u bugarskom planinskog centru Belmeken. Srpskim kajakašima trener Dragan Plavšić, pod čijom komandnom palicom rade, odmah je nametnuo žestok ritam treninga.
– Ovo je faza specifičnih priprema. Navikli smo na ovakav rad, ništa novo. Moramo dobro da treniramo ove zime ako želimo da sledeće sezone napravimo rezultate koji se očekuju – raportira posle prepodnevnog trčanja Simo Boltić, član četvrtog četverca sa SP u Moskvi.
Ujutru trčanje, popodne teretana, usput i borba sa nadmorskom visinom.
– Prija nam ovde na 2.100 metara. Počelo je dobro, nadamo se da će tako da bude do kraja. Svaki trening nam je važan, ne smemo da se opustimo.
Vreme za privikavanje nije bilo potrebno.
– Prošle godine smo ovde bili dva puta, upoznati smo sa svime što nam je potrebno. Imamo sjajne uslove, na nama je da to i iskoristimo – poručio je Boltić.
Reprezentativci u Bugarskoj ostaju do 7. novembra.

Povezana vest:  „Novogodišnji bal na vodi” u nedelju na „Tašmajdanu”

Šampioni jači od kiše

Druga grupa reprezentativaca, u kojoj su svetski šampioni u K-2 200 Nebojša Grujić i Marko Novaković, te evropski prvak u K-1 200 Marko Dragosavljević, i dalje je u Beogradu. Uprkos lošem vremenu, pod vođstvom mladog Uroša Pavlovića, svakodnevno izlaze na Savsko jezero u Beogradu.
Prema planu rada, ova grupa će sredinom novembra pripreme da nastavi u inostranstvu, a u opticaju je nekoliko destinacija.

Povezana vest:  PLIVANJE, SP DUBAI 2010, Stjepanović bez polufinala na 200 metara delfin stilom