velja poklonio medalju

Velimir Stjepanović poklonio medalju mladom plivaču

Najbolji plivač Srbije Velimir Stjepanović već prvog dana takmičenja opravdao je ulogu prve zvezde državnog prvenstva koje se održava na bazenima Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“. U trci na 400m kraul naš olimpijac, koji u Beogradu pliva kao član PK „Partizan“ je bio prvi u vremenu 3:51.03, drugi je bio Andrej Barna (Spartak), a treći je bio Stefan Šorak (Vojvodina).
– Isplivao sam tri sekunde brže od onog što sam planirao pre finala, tako da mogu da budem apsolutno zadovoljan. Pritom, dolazim iz punog treninga, jutros sam plivao kvalifikacije, potom sam odradio i 45 minuta u teretani, ali uz sve to došao sam do vremena 3:51. Jedva čekam i ostale trke na državnom prvenstvu, a učestvujem još na 100m kraul, 200m kraul i u štafetama – rekao je Stjepanović.
Velimir je svoju zlatnu medalju sa trke na 400m odmah posle ceremonije dodele priznanja poklonio dečaku Marku Ćulibrku (7), plivaču iz kluba „11. april“.
– Sve svoje medalje, osim onih najvažnijih, poklanjam deci, jer vidim da im to mnogo znači. Želim da ih obradujem, ali i motivišem da nastave sa treninzima – rekao je Stjepanović.
Velimir će u subotu oko 10:20h plivati na 100m kraul, što je jedna od tri discipline u kojima će nastupati i na Olimpijskim igrama u Riju.

Povezana vest:  PLIVANJE, Žetva medalja u Bugarskoj na Balkanijadi