Medjunarodna plivačka federacija (Fina) saopštila je danas da sedam ruskih plivača ne ispunjava uslove da se takmiči na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Fina je navela da na Igrama u Riju neće učestvovati Julija Efimova, Mihail Dovgaluk, Natalija Lovcova, Anastasija Krapivina, Nikita Lobincev, Vladimir Morozov i Darija Ustinova.

Svetska šampionka na 100 metara prsno, Julija Efimova je medju četvoro plivača čije je učešće, kako navodi Fina, povukao Plivački savez Rusije zbog ranijih suspenzija zbog dopinga.

Povezana vest:  Lohti treći put šampion na 200 metara mešovito

Olimpijski komitet Rusije je, pored Efimove, sa spiska plivača za Rio skinuo i Dovgaljuka, Lovcovu i Krapivinu. Preostali plivači su navedeni u izveštaju Ričarda Meklarena i zato im je zabranjeno učešće.

Fina je, takodje, navela da će ponovo testirati uzorke svih ruskih plivača koji su se takmičili na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu koje je održano upravo u Rusiji, u Kazanju.

Povezana vest:  Lenđer bez polufinala u trci na 50 metara delfin

Medjunarodni olimpijski komitet je juče odlučio da neće suspendovati ruske sportiste sa Igara u Riju zbog navoda o dopingu, odnosno da odluku o eventualnoj suspenziji prepusti pojedinačnim sportskim savezima.